Sosyal Medya

Güncel

Nusaybin'de 21 militan etkisiz hale getirildi

Mardin Valiliği, Nusaybin'de gerçekleştirilen operasyonlarda PKK mensubu 21 militanın etkisiz hale getirildiğini açıkladı.



Mardin ValiliÄŸi, Nusaybin ilçesinde sokaÄŸa çıkma yasağı süresince gerçekleÅŸtirilen operasyonlarda PKK mensubu 21 militanın etkisiz hale getirildiÄŸinin deÄŸerlendirildiÄŸini bildirdi.

Mardin ValiliÄŸinden yapılan açıklamada "Yapılan faaliyetler sonucunda 21 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiÄŸi deÄŸerlendirilmektedir. 3 terör örgütü mensubu yakalanmıştır" denildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Nusaybin ilçesinde 1 Ekim'de uygulanmaya baÅŸlanan ve 6 Ekim saat 06.00'da sona eren sokaÄŸa çıkma yasağında, kamu düzeninin saÄŸlanması, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, ilçedeki hendek ve barikatların kaldırılması ile aranan ÅŸahısların yakalanması için operasyon yapıldığı belirtildi.

2 VATANDAÅž ÖLDÜ, 6 KİŞİ YARALANDI

"Bu süre içinde yapılan faaliyetler sonucunda 21 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildiÄŸi deÄŸerlendirilmektedir. 3 terör örgütü mensubu yakalanmıştır" ifadesine yer verilen açıklamada, ÅŸöyle denildi:

"114  hendek ve barikat kaldırılmıştır. Operasyonlarda 2 bin 800 kilogram patlayıcı ele geçirilmiÅŸ ve imha edilmiÅŸtir. 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiÅŸ, 6 vatandaşımız da yaralanmıştır. Operasyonlarda bir polis memurumuz hayati tehlike arz etmeyecek ÅŸekilde yaralanmıştır. Yaralı polis memurumuzun tedavisi devam etmektedir. SokaÄŸa çıkma yasağına uymayan 31 ÅŸahsa Kabahatler Kanunu uyarınca idari para cezası uygulanmıştır."

SAÄžLIK HZMETÄ° AKSAMADI

SokaÄŸa çıkma yasağı süresince, Nusaybin Devlet Hastanesi'nde aralarında 11 uzman doktor, 6 pratisyen doktor, 26 hemÅŸirenin yer aldığı 69 saÄŸlık çalışanının görev yaptığı iÅŸaret edilen açıklamada, bu süre içerisinde 5 ambulansın hizmet verdiÄŸi kaydedildi.

Kazılan hendekler ve hendeklere yerleÅŸtirilen patlayıcılar nedeniyle baÅŸlangıçta müdahale edilemeyen 26 vakada, sokaklar açıldıktan sonra ambulans ve vatandaÅŸların imkanlarıyla hastaneye eriÅŸimleri sonucunda can kaybının yaÅŸanmadığı bildirildi.

SokaÄŸa çıkma yasağı süresince görevlendirilen nöbetçi eczanelerin yeterli hizmet vermemesi sebebiyle vatandaÅŸların ilaç ihtiyacının hastane tarafından karşılandığı, görevini yerine getirmeyen eczanelerle ilgili yasal iÅŸlem baÅŸlatıldığı vurgulandı.

MARSU EKÄ°BÄ° ARIZAYA MÜDAHALE ETMEDÄ°

Fırat ve AbdulkadirpaÅŸa mahallelerinde teröristlerce yerleÅŸtirilen patlayıcıların infilak etmesi sebebiyle 2 Ekim günü su ve elektrik kesintisinin yaÅŸandığı ifade edilen açıklamada, "Söz konusu arızaların giderilmesi için MARSU yetkilileri güvenlik kuvvetleri eÅŸliÄŸinde görevlendirilmiÅŸ, itfaiye aracı ve ekip, hendek ve patlayıcıların bulunduÄŸu mevkiye güvenlik gerekçesi ile gitmeyi kabul etmemiÅŸler, dolayısıyla herhangi bir müdahalede bulunmamışlardır" bilgisine yer verildi.

Terörle mücadelede bugüne kadar olduÄŸu gibi bundan sonrada hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde kararlılıkla devam edeceÄŸi bildirilen açıklamada, "Nusaybin'de yaÅŸayan vatandaÅŸlarımızın sokaÄŸa çıkma yasağına uyma noktasında gösterdikleri hassasiyet ve sabır, gerek ihbarlar gerekse diÄŸer ÅŸekillerde kolluk kuvvetlerimize yaptıkları destekler için bir kez daha teÅŸekkürlerimizi sunarız" denildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.