Sosyal Medya

Güncel

8 uçağa daha taciz

Genelkurmay, ‘milliyeti tespit edilemeyen’ MIG-29 uçağının ve Suriye’de konuşlu SA füze sistemlerinin 8 tane Türk F-16’sını dün taciz ettiğini duyurdu.



Genelkurmay BaÅŸkanlığı, Türkiye-Suriye sınırında devriye uçuÅŸu yapan 8 adet F-16 uçağının dün taciz edildiÄŸini duyurdu. Açıklamada “Uçaklarımıza; milliyeti tespit edilemeyen MIG-29 uçağı tarafından radar kilidini muhafaza ederek toplam 4 dakika 30 saniye süre ile, Suriye’de konuÅŸlu SA füze sistemleri tarafından toplam 4 dakika 15 saniye süre ile tacizde bulunulmuÅŸtur” ifadesi kullanıldı.

Genelkurmay dün de iki F-16 uçağının "milliyeti tespit edilemeyen" MIG-29 uçağı tarafından taciz edildiÄŸini açıklamıştı. Rusya Savunma Bakanlığı, kendi uçaklarının iki Türk savaÅŸ jetine kilitlenerek tacizde bulunmadığını belirtmiÅŸti.

Ä°hlâller

DışiÅŸleri Bakanlığı, 3 Ekim’de Türk hava sahasını ihlâl eden bir Rus uçağının Türk uçaklarınca engellendiÄŸini duyurmuÅŸtu. Bugün de NATO Genel Sekreteri Jen Stoltenberg, bir baÅŸka Rus uçağının Türk hava sahasını ikinci kez ihlâl ettiÄŸini belirterek “Rusya'nın Türkiye hava sahasını ihlâli kaza gibi görünmüyor. Çünkü bu iki sefer oldu ve birkaç saniyeden daha uzun sürdü” dedi.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.