Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Suriye'deki durum hassas'

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesiyle ilgili açıklamada bulundu...



Anadolu Ajansı'nın haberine göre; BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric,  "Åžu anda farklı ülkeler ve farklı koalisyonlar Suriye semalarında operasyon gerçekleÅŸtiriyor. Bu durum Suriye krizini daha da hassas hale getiriyor" dedi.

Dujarric, uluslararası toplumun Suriye'deki savaÅŸa siyasi çözüm bulması gerektiÄŸini tekrarladı.

Suriye'de bir çok ülkenin operasyona baÅŸladığını dile getiren Dujarric, "Åžu anda farklı ülkeler ve farklı koalisyonlar Suriye semalarında operasyon gerçekleÅŸtiriyor. Bu durum Suriye krizini daha da hassas hale getiriyor. Türkiye'nin hava sahasının ihlali konusu da bunu gösteriyor. Rusya bunun için bir açıklama sundu. Bu olaylar, tüm ülkelerin krize siyasi çözüm bulma konusuna odaklanması gerektiÄŸini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Dujarric, terörle mücadelenin de uluslararası hukuka uygun olması gerektiÄŸini vurgulayarak, "DAEÅž'e yönelik her türlü eylem de uluslararası hukuk ve insancıl hukuka uygun olmalı" diye konuÅŸtu.

Rusya'ya ait bir savaÅŸ uçağı 3 Ekim Cumartesi saat 12.08'de Hatay'ın Yayladağı bölgesinin güneyinde Türk hava sahasına girmiÅŸ, iki Türk F-16 jeti önleme yaparak ihlali sonlandırmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.