Sosyal Medya

Dünya

Air France çalışanları yöneticilerine saldırdı

900 kişinin işine son vereceğini açıklayan Fransız havayolu şirketi Air France'ın yöneticileri, işten çıkarmaları protesto eden bir grubun saldırısına uğradı



Fransız ulusal havayolu ÅŸirketi AirFrance'da alınması beklenen toplu iÅŸten çıkarma kararına tepki gösteren çalışanlar protesto eylemi düzenlendi.

Charles de Gaulle Havaalanında bulunan Air France'ın merkez binasında yapılan toplantı sırasında 2 bin 900 kiÅŸi hakkında iÅŸten çıkarma kararı alındığını öÄŸrenen yüzlerce çalışan binaya gelerek yöneticilere fiziksel saldırıda bulundu. Air France Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Frederic Gagey ile eylemde gömleÄŸi parçalanan Ä°nsan Kaynakları Müdürü Xavier Broseta ve yöneticilerden Pierre Plissonier binayı terk etmek zorunda kaldı.

Air France'den yapılan açıklamada yönetim kurulu toplantısı esnasında yöneticilere yönelik yapılan ÅŸiddetli eylemin adli makamlara ÅŸikayet edildiÄŸi belirtildi. Çalışanların eyleminden dolayı herhangi bir uçuÅŸ iptal edilmezken, sadece bazı uçuÅŸlarda gecikmeler yaÅŸandı.

France Inter radyosuna konuÅŸan Hükümet sözcüsü Stephane Le Foll, "Hükümet, önemli bir rekabetin yaÅŸandığı bir ortamda zor bir aÅŸamadan geçen AirFrance'ı destekleyecektir. Herkesi konuyla ilgili müzakere yapmaya davet ediyorum" dedi.

Fransa'nın en büyük iÅŸçi konfederasyonu CGT BaÅŸkanı Philippe Martinez ise RTL radyosuna verdiÄŸi röportajda , Air France'de eski yönetimlerinde de benzer kurtarma planları sunduÄŸunu ve bu planların hep iÅŸten çıkarmalara neden olduÄŸunu ve artık farklı bir çözüme ihtiyaç olduÄŸunu vurguladı. 

 Japonya seyahati öncesi havaalanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan BaÅŸbakan Manuel Valls ise ÅŸirketin ilerleme planını reddeden sendikaları sorumlu olmaya davet ederek "Uyum saÄŸlamak için ilerlemek lazım. Bu konuda bir statüko oluÅŸturmak mümkün deÄŸil. Aksi takdirde bütün çalışanlar bundan zarar görür" ifadesini kullanmıştı.

Air France çalışanların üye olduÄŸu sendika yönetimi 2016-2017 yılları arasında mali kriz nedeniyle 2 bin 900 çalışanını iÅŸten çıkartmayı planladığı duyurmuÅŸtu. Plana göre ÅŸirket, 2016-2017 yılları arasında 300 pilot, 700 kabin görevlisi ile yaklaşık bin 900 yer görevlisinin iÅŸine son verecek. AirFrance ayrıca zarar eden bazı destinasyonları kapatmayı planlıyor.

Åžirket yönetiminden önceki akÅŸam yapılan açıklamada ise ÅŸirketin ‘’giderek zorlaÅŸan rekabet koÅŸullarını’’ gerekçe göstererek personel sayısında indirime gitmeyi planladığını teyit etmiÅŸti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.