Sosyal Medya

Dünya

Brüksel'de 'güvenli bölge' görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'de AB Konseyi Başkanı Tusk ile görüştü. Ortak basın açıklamasında Suriye'de güvenli bölge ve Rusya'nın hava sahası ihlâli gündeme geldi. PYD'nin IŞİD'le mücadele ederek meşruiyet kazanamayacağını söyleyen Erdoğan, "PYD de PKK gibi terör örgütüdür" dedi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Brüksel'deki temasları kapsamında Avrupa BirliÄŸi Konseyi BaÅŸkanı Donald Tusk ile bir araya geldi. GörüÅŸmenin ardından ortak basın açıklaması gerçekleÅŸtirildi.

“Avrupa BirliÄŸi, Türkiye ile tüm meseleleri görüÅŸmeye hazırdır. Suriye’de muhtemel bir güvenli bölge konusunu da konuÅŸtuk” diyen Tusk ÅŸöyle devam etti:

"Türkiye'nin de harekete geçmeye hazır olması lazım. Yüzbinlerce kiÅŸi Türkiye üzerinden Avrupa'ya geliÅŸlerinin sona erdirilmesi gerekiyor. Bunu tek başımıza yapamayız, birlikte yapabiliriz. Bu karşılıklı çalışma hem AB'ye hem Türkiye'ye yarayacaktır. DAEÅž'e karşı mücadele konusunda hem fikiriz.

Sayın CumhurbaÅŸkanı Rusya'nın Türkiye hava sahasını ihlâlleri konusunda benimle bazı bilgileri paylaÅŸtı, bu son derece endiÅŸe verici bir durum. Kıbrıs meselesinin çözümü konusunda iÅŸbirliÄŸi ve desteÄŸe her an hazır olduÄŸumun altını çizdik."

Erdoğan: PYD de PKK ile aynıdır

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan da Türkiye’nin mülteciler konusunda hiçbir ayrım gözetmediÄŸini hatırlatarak, Avrupa’nın tamamında sadece 250 bin mülteci olduÄŸunu hatırlattı. Türkiye’nin mücadelesinin belli bir etnik gruba ya da kimliÄŸe yönelik olmadığını söyleyen ErdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:

“Mücadelemizin hedefi Kürt vatandaÅŸlarımızın hayatına kast eden eli kanlı terör örgütünün belini kırmaktır. Åžu bilinmeli: Mülteci krizinin sebebi Suriye'deki savaÅŸ ve adeta devlet terörü estiren Esad rejimidir. Mülteci sorununu engellemek için 3 önemli adım atılmalı. Biri eÄŸit donat, ikincisi terörden arındırılmış bölge ilanı ve üçüncüsü de uçuÅŸa yasak bölgenin ilanıdır.”

“Teröre karşı ortak mücadeleyi tereddütsüz sürdürmemiz lazım” diyen CumhurbaÅŸkanı, “Türkiye bu hususta kararlıdır. PYD'nin Suriye'de DAEÅž ile savaÅŸ kisvesi altında meÅŸruiyet kazanma çabalarına fırsat verilmemelidir. PYD de PKK gibi terör örgütüdür ve beraber çalışmaktadır. Bu noktada iyi terörist kötü terörist olamaz. DAEÅž de PKK da PYD de terör örgütüdür" dedi.

CumhurbaÅŸkanı, “Avrupalı dostlarımızdan bu konuda aynı hassasiyeti göstermelerini tüm kalbimle temenni ediyorum” dedi.

Rusya: UçuÅŸa yasak bölgeye karşıyız

Rusya'nın Interfax haber ajansına konuÅŸan Rusya DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov, "Tabii ki Suriye'de uçuÅŸa yasak bölge fikrine karşıyız. Bu ülkenin egemenlik haklarına saygı duymak zorundayız" dedi.

Kaynak: Reuters, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.