Sosyal Medya

Coğrafyamız

Bağdat 'Yeşil Bölge'yi 12 yıl sonra halka açtı

Bağdat'taki Hükümet binaları ile yabancı elçiliklerin bulunduğu Yeşil Bölge 12 yıl sonra halka açıldı



BaÄŸdat yönetimi, 12 yıl önce güvenlik koÅŸulları gerekçesiyle halka kapattığı yeÅŸil bölgeyi halka yeniden açtı. Irak BaÅŸbakanı Ä°badi, baÅŸkent BaÄŸdat'ta hükümet binalarının bulunduÄŸu ve 2003'ten beri halka kapalı olan 'YeÅŸil Bölge'nin açılışını yaptı.

Ä°badi, "VatandaÅŸlara sözünü verdiÄŸimiz icraatlardan biri YeÅŸil Bölge'nin açılışıydı ve bugün buna ÅŸahit oluyoruz. Ülke ve halkımızın çıkarı için reformlarımıza geri adım atmadan devam edeceÄŸiz" dedi. VatandaÅŸlar YeÅŸil Bölge'ye giriÅŸ sırasında oluÅŸturulan dört askeri kontrol noktasında yoÄŸun güvenlik aramalarına ve kimlik kontrolüne tabi tutuluyor. 

BaÄŸdat'ın merkezinde yer alan ve YeÅŸil Bölge olarak adlandırılan alan, Irak iÅŸgalinin ardından 2003'te uluslararası koalisyon güçleri tarafından oluÅŸturulmuÅŸtu. Yaklaşık 10 kilometrelik alanı kapsayan bölge, ülkenin askeri olarak en korunaklı yerlerinin başında geliyor.

Hükümet binaları ile yabancı elçiliklerin bulunduÄŸu YeÅŸil Bölge, 2003 ABD iÅŸgali sonrası halka kapatılmıştı. YeÅŸil Bölge'de, ordu merkezleri ve ABD BüyükelçiliÄŸi'nin yanı sıra devrik lider Saddam Hüseyin'in baÅŸkanlık sarayı da bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.