Sosyal Medya

Coğrafyamız

İşgalciler saldırdı: 450 Filistinli yaralı

Filistin Kızılayı, son iki günde işgal güçlerinin saldırısında 450'den fazla kişinin yaralandığını, bazılarının durumunun ağır olduğunu açıkladı



Ä°srail iÅŸgal güçlerinin Kudüs'te ve Filistin'in diÄŸer ÅŸehirlerinde Filistinlilere yönelik saldırıları artarken son iki günde en az 450 kiÅŸinin yaralandığı bildirildi.

Ä°ÅŸgal güçleri, RoÅŸ AÅŸana bayramı sebebiyle Müslümanların Mescid-i Aksa'ya giriÅŸine kısıtlama getirirken diÄŸer bölgelerde de Yahudi iÅŸgalciler (yerleÅŸimciler)in saldırıları arttı. Buna tepki gösteren Filistin halkı ise Yahudi iÅŸgalcilere ve iÅŸgal güçlerine karşı koydu.

YerleÅŸimciler bazı bölgelerde Filistinlilere ait iÅŸyeri ve evlere saldırı düzenlerken iÅŸgal güçleri onlara karşı koyan Filistinlilere sert müdahalede bulundu. Filistin Kızılayı, son iki günde iÅŸgal güçlerinin saldırısında 450'den fazla kiÅŸinin yaralandığını, bazılarının durumunun ağır olduÄŸunu açıkladı.

Ä°srail iÅŸgal güçlerinin Yahudilerin dini günleri nedeniyle Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya giriÅŸini bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle Eylül ayından bu yana Kudüs ve diÄŸer ÅŸehirlerde gerginlik yaÅŸanıyor. Ä°srail güçleri, pazar akÅŸamından beri Aksa'ya 50 yaÅŸ altı Müslüman erkeklerin girmesine izin vermiyor.

Bölgede Ä°srail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla sonuçlanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.