Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistinli gruplardan "direnişi artırın" çağrısı

Aralarında Hamas ve İslami Cihad'ın da bulunduğu Filistinli gruplar, Batı Şeria ve Kudüs'teki İsrail saldırılarına karşı direnişin artırılması çağrısında bulundu



Gazze Åžeridi'ndeki Filistinli gruplar, "Batı Åžeria ve Kudüs'te direniÅŸin artırılması ve Ä°srail iÅŸgaline karşı verilen tepkinin sürdürülmesi" çaÄŸrısında bulundu.

Hamas ve Ä°slami Cihad'ın yanı sıra Halk DireniÅŸ Komiteleri, Halk DireniÅŸi, Yıldırım Güçleri, El-Ahrar Hareketi, Halk KurtuluÅŸ Cephesi Genel Komutanlığı ve Filistin Halk Mücadelesi Cephesi gibi gruplar, Gazze'de düzenledikleri ortak basın toplantısında, "Filistin halkının topraklarına sahip çıktığını ve mukaddesatları konusunda geri adım atmayı reddettiÄŸini" duyurdu.

Filistin direniÅŸ grupları adına konuÅŸan Muhammed el-Berim, Filistinlilerin Yahudi yerleÅŸimcilere yönelik bıçaklı eylemlerini "Ä°srail'in iÅŸlediÄŸi ihlallere karşı bir tepkidir. Kudüs ve Batı Åžeria'daki kahramanca eylemleri tebrik ediyoruz. Ä°srail iÅŸgaline karşı bu tür eylemlerin sürmesi çaÄŸrısında bulunuyoruz" dedi.

Mescid-i Aksa ve kentlerimizin savunulması konusunda Filistin halkının tam anlamıyla birlik halinde olduÄŸunu vurgulayan Berim, Filistin yönetiminden de "Ä°srail ile güvenlik iÅŸbirliÄŸini durdurmasını ve Batı Åžeria'daki direniÅŸin elini serbest bırakmasını" istedi.

Kudüs'ün çeÅŸitli mahalleleri bir süredir Ä°srail askerleri ile Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlara tepki gösteren Filistinli gençler arasında çıkan olaylara sahne oluyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.