Sosyal Medya

Güncel

Altınok: 2 binden fazla PKK'lı öldürüldü

İçişleri Bakanı Altınok, PKK’ya yönelik operasyonların başladığı 22 Temmuz’dan bu yana 2 binin üzerinde PKK’lının öldürüldüğünü açıkladı.



Anadolu Ajansı'na konuÅŸan Ä°çiÅŸleri Bakanı Selami Altınok, 22 Temmuz'dan bu yana "2 bin 483 terör olayının meydana geldiÄŸini, buna karşı jandarma, emniyet ve silahlı kuvvetlerin Türkiye'de 4 bin 328 operasyon düzenlediÄŸini, operasyonlarda 2 binin üzerinde PKK'lının öldürüldüÄŸünü" açıkladı.

Bakanı Altınok, PKK'nın "ÅŸehitlik" dediÄŸi yerleri kendi gayretleriyle yapamayacağını, bunların kamu desteÄŸi, yerel yönetim desteÄŸi alınarak yapıldığını belirterek, "Tamamını yıktık. Bundan sonra kalanlar varsa onları da yıkmaya devam edeceÄŸiz. Sözde ÅŸehitlik ve mezarlık dedikleri alanların etrafındaki binalardan 35 tane kaleÅŸnikof aldık. KaleÅŸnikoflara namaz kıldırmıyorlar" dedi.

Selami Altınok operasyonlarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"OrtadoÄŸu'da yaÅŸananlar, Arap Baharı sonucunda PKK da kendisine dışarıdan sunulan birtakım önerilerle herhalde hayallere kapıldı diye düÅŸünüyorum. Bu hayaller sonucunda belki çözüm sürecinin baÅŸlangıcında kabullenmiÅŸ olduÄŸu deÄŸerlendirmeleri ve kabulleri deÄŸiÅŸtirebileceÄŸini, daha fazlasını alacağı hayallerine kapıldı. Ama Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücü, dört bin yıllık devlet geleneÄŸi, buna müsaade etmez, etmeyeceÄŸini de gördüler."

"90'lı yıllar söylemini kabul etmiyoruz"

Bakan Altınok, GüneydoÄŸu illerindeki sokaÄŸa çıkma yasaklarının da hukuki bir altyapıya dayandığını söyledi. Buna göre ÅŸu anda 22 ilde, 231 bölgede özel güvenlik bölgesi ve askeri yasak bölge uygulaması yapılıyor.

"Bunun tek bir gerekçesi vatandaşımızın can ve mal güvenliÄŸini korumak. 90'lı yıllar söylemini kesinlikle kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti her ÅŸeyi hukuk çerçevesinde yapıyor. 90'lı yıllar söyleminde terör örgütü kaldı. 90'lı yıllar söylemini terör örgütü gerçekleÅŸtiriyor. Gerek sokaÄŸa çıkma yasağında gerek özel güvenlik bölgesi gerek askeri yasak bölge uygulamasındaki temel gerekçemiz vatandaşımızın mal ve can güvenliÄŸini saÄŸlamaktır. Vatandaşımızla teröristi ayıracağız; teröristlerle, terörle mücadele edeceÄŸiz. Vatandaşımızın da canı yanmasın diye özel gayret edeceÄŸiz."

"Cizre olayı gündemde kaldığı için söylüyoruz; mutlaka bir fırın açtık, mutlaka bir eczane açtık. Ama terör örgütü açılmasın diye özel gayret etti, onlara baskı yaptı. Bunların açılmadığı dönemlerde, dün Silvan'da valimizle konuÅŸtum. Diyarbakır'dan kamyonlarla ekmek götürdüler."

Seçim güvenliÄŸi tedbirleri

1 Kasım'da yapılacak genel seçimler için, GüneydoÄŸu ve DoÄŸu Anadolu bölgelerinde güvenlik tartışmaları da sürüyor. 

Altınok bununla ilgili, "255 bin polis ve 130 bin Kara Kuvvetleri personeli takviyeli jandarma olmak üzere 385 bin güvenlik kuvvetimizle seçim güvenliÄŸi noktasında tedbirlerimizi alıyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.