Sosyal Medya

Dünya

Rus uçağı engellendi

Dışişleri Bakanlığı, Türk hava sahasını ihlâl eden bir Rus uçağının Türk uçaklarınca engellendiğini duyurdu. Rusya Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı.



DışiÅŸleri Bakanlığı, 3 Ekim’de Türk hava sahasını ihlâl eden bir Rus uçağının Türk uçaklarınca engellendiÄŸini duyurdu. Rusya Büyükelçisi Türkiye DışiÅŸleri Bakanlığı’na çağırıldı ve bu durumun tekrarlanmaması konusunda uyarıldı.

DışiÅŸleri Bakanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama ÅŸu ÅŸekilde:

"Rusya Federasyonu’na ait bir savaÅŸ uçağı 3 Ekim saat 12.08’de Yayladağı/Hatay bölgesinin güneyinde hava sahamızı ihlâl etmiÅŸtir. Bölgede devriye uçuÅŸu yapan iki F-16 uçağımız tarafından önlemede bulunulması üzerine Rus uçağı Türk hava sahasını Suriye’ye geçerek terk etmiÅŸtir."

Rusya'nın Ankara Büyükelçisinin DışiÅŸleri Bakanlığına çağırıldı ve söz konusu ihlâl kuvvetle protesto edildi , bu tür bir ihlâlin tekrarlanmamasının talep edildi. Aksi takdirde yaÅŸanabilecek arzu edilmeyen bir hadiseden Rusya'nın sorumlu olacağının ifade edildi.

Açıklamada ayrıca DışiÅŸleri Bakanı Feridun SinirlioÄŸlu'nun Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'u 3 Ekim günü arayarak konuyla ilgili benzer görüÅŸleri tekrarladığı ve tepkisini dile getirdiÄŸi aktarıldı.

SinirlioÄŸlu'nun ABD, Ä°ngiltere, Fransa ve Ä°talya dışiÅŸleri bakanlarıyla da durumu deÄŸerlendiren telefon görüÅŸmeleri yaptığı, NATO Genel Sekreteri ve Almanya DışiÅŸleri Bakanıyla da konuyu ele alacağı bilgisi verildi.

 Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.