Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail askerleri Filistinli genci öldürdü

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tulkerm kentinde İsrail güvenlik güçleriyle Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda 19 yaşında bir Filistinli öldü. Batı Şeria'daki çatışmalarda ise en az 200 Filistinli yaralandı.



Batı Åžeria’nın kuzeyinde yer alan Tulkerm kentinde Ä°srail güvenlik güçleriyle Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda yaralanan 19 yaşındaki Huzeyfe Ebu Selman, Pazar günü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Filistin Kızılay kaynakları hastaneye ağır yaralı getirilen gencin göÄŸsüne ve karnına iki merminin isabeti ettiÄŸini belirtti. Hastaneye Huzeyfe ile beraber iki gencin daha getirildiÄŸini anlatan kaynaklar, yaralıların hepsinin gerçek mermiyle hedef alındığını ifade etti.

AA’ya konuÅŸan görgü tanıkları, Ä°srail ordusunun çatışmalarda göz yaÅŸartıcı bombaları da kullandığını anlattı.

Çatışmalar tırmanıyor

GeçtiÄŸimiz hafta iÅŸgal altındaki Batı Åžeria’da bir yerleÅŸimcinin eÅŸiyle birlikte öldürülmesinden sonra bölgede ortam gerilmiÅŸti.

Pazar akÅŸamı Filistin’in birçok bölgesinde Filistinliler ile Ä°srail güvenlik güçleri arasında çatışmalar çıktı. Batı Åžeria'da 200'e yakın Filistinli yaralandı.

Kudüs’ün farklı noktalarında Filistinlilerle Ä°srail askerleri arasındaki çatışmalarda da birçok Filistinli, askerler tarafından gözaltına alındı.

AA’ya bilgi veren Kızılay kaynakları Kudüs’teki çatışmalarda 43 kiÅŸinin yaralandığını söyledi.

Yahudilerin dini günleri nedeniyle Mescid-i Aksa'ya Filistinlilerin girmesinin Ä°srail tarafından bazen tamamen, bazen de kısmen engellenmesi sebebiyle, 13 Eylül'den beri Kudüs baÅŸta olmak üzere Filistin'in farklı kentlerinde gerilim yaÅŸanıyor. Ä°srail polisi Pazar akÅŸamından beri Aksa'ya 50 yaÅŸ altı Müslüman erkeklerin girmesine izin vermiyor.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.