Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye İhvan'ından Rusya'ya tepki!

Suriye'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Suriye'de hava saldırıları düzenleyen Rusya'ya sert tepkide bulundu...



Suriye'deki Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı (Ä°hvan) Suriye'de Esed rejiminin yanında hava saldırıları düzenleyen Rusya'ya karşı cihadın farz olduÄŸunu açıkladı. Ä°hvan, "Rusya kuruntu içinde. Esed rejimini koruyarak çıkarlarını muhafaza edeceÄŸini zannediyor. Rusya, Afganistan ve Çeçenistan tecrübesini tekrar ediyor" dedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Ä°hvan Sözcüsü Ömer MeÅŸuh, yaptığı açıklamada, Rusya'ya karşı cihadın farz olduÄŸunu belirterek "TeÅŸkilat olarak, Rus askeri güçlerinin ülkeye girip sivilleri vurduÄŸu, açık ve net bir Rus iÅŸgaliyle karşı karşıya kalındığını görüyoruz" dedi.

Rusya iÅŸgaline karşı, meÅŸru siyasi ve askeri yollarla basınla veya imkan dahilindeki herhangi bir yolla direnmenin Suriye halkının hakkı olduÄŸunu dile getiren MeÅŸuh, ÅŸunları söyledi:

"Rusya kuruntu içinde. Esed rejimini koruyarak çıkarlarını muhafaza edeceÄŸini zannediyor. Rusya, Afganistan ve Çeçenistan tecrübesini tekrar ediyor. 5 yıldır Esed rejimine, Ä°ran'a ve Hizbullah'a nasıl direniyorsak Rusya'ya da direneceÄŸiz"

Öte yandan, Suriye Ä°hvan hareketinin internet sitesinde yayımlanan yazılı açıklamada, Suriye'de cihadın bugün, silah taşıyabilen herkese farz olduÄŸu, teÅŸkilatın tüm imkanlarını bu uÄŸurda kullanmaya hazır olduÄŸu belirtildi.

Açıklamada, "Tüm Suriyelileri, tüm grupları, birlikleri, ırkları ve dinleriyle tiranın devrilmesi ve iÅŸgalin defedilmesi için tek saf olmaya çağırıyoruz. Önce vatan diyoruz. Küçük çıkarlara yer yok" ifadeleri kullanıldı.

Rusya'nın askeri müdahalesinin düÅŸünülmemiÅŸ bir adım veya acemi politikacının macerası olmadığına, Kremlin'in tüm üyeleri tarafından onaylandığına deÄŸinilen açıklamada, "Bu kabulle BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) daimi üyesi tarafından baÅŸka bir ülkeye dış müdahalede bulunulmuÅŸ, sistematik iÅŸgal yapılmış oldu" ifadelerine yer verildi.

Bu müdahalenin meÅŸruiyetini kaybetmiÅŸ, muhalifler tarafından düÅŸürülmek üzere olan bir devlet baÅŸkanının isteÄŸiyle açıklanamayacağı kaydedildi.

Rusya'nın Suriye konusunda hiçbir zaman tarafsız bir ara bulucu olmadığı, ilk döneminde barışçıl olmasına raÄŸmen o zamandan itibaren devrime karşı olduÄŸuna deÄŸinildi.

Açıklamada ayrıca, Rusya'nın BMGK'deki veto hakkıyla Åžam kırsalında binlerce kiÅŸiyi öldüren Esed rejimini 4 kez kimyasal silahlardan dolayı uluslararası yaptırımdan kurtardığı hatırlatılarak, Rusya'nın ve Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'in her konumda Suriye halkının düÅŸmanı olduÄŸu ifade idildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.