Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: Kendilerini taşıyanı sokarlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'da “Milyonlarca nefes teröre karşı tek ses” mitinginde Avrupa'da yaşayan Türkiye vatandaşlarına hitap etti. "Terör örgütleri akrep gibidir" diyen Erdoğan, "Eninde sonunda kendilerini taşıyanları, destekleyenleri, kullananları da sokarlar" diye konuştu.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Fransa’nın Strazburg kentinde “Milyonlarca nefes teröre karşı tek ses” mitinginde konuÅŸtu. Kürsüden Avrupa’da yaÅŸayan Türkiye kökenli kalabalığa seslenen CumhurbaÅŸkanı, “Bu topraklarla, kültürüyle, tarihiyle hiçbir bağı kalmamış olanlar var. Bu vatanın birliÄŸine bütünlüÄŸüne saldıranları asla affetmeyeceÄŸiz” dedi.

20 Eylül'de de Ä°stanbul'da aynı isimle bir miting düzenlendiÄŸini anımsatan CumhurbaÅŸkanı, "Tüm dünyaya teröre karşı tek ses olduÄŸumuzu haykırmıştık, bugün de burada sizlerin, Avrupa'daki milyonlarca nefes adına teröre karşı tek ses olduÄŸunuza ÅŸahitlik ediyoruz" diye konuÅŸtu

“Türkiye terör meselesini eninde sonunda çözecek. Bundan hiç kimsenin ÅŸüphesi olmasın” diyen ErdoÄŸan, “Puslu havada kendilerini dev aynasında görenler etraf aydınlandığında gerçekle bir kez daha yüzleÅŸecekler” diye konuÅŸtu.

‘Huzuru tesis edinceye kadar devam’

“Asıl büyük tehlike, terör örgütünün eylemleri deÄŸildir” diyen CumhurbaÅŸkanı, “Onların üstesinden geliyoruz, gelmeye de devam ediyoruz, edeceÄŸiz de. Milletimizin huzurunu, birliÄŸini tesis edinceye kadar devam. Asıl tehlike, milletimizin birliÄŸinin, beraberliÄŸinin, bin yıllık kardeÅŸlik hukukumuzun zarar görmesidir" diye konuÅŸtu. ErdoÄŸan ÅŸöyle devam etti:

"Açık söylüyorum, birliÄŸimize, bayrağımızın onuruna, vatanımızın bütünlüÄŸüne, devletimizin bekasına kast eden herkes bizim can düÅŸmanımızdır. BirliÄŸimizi muhafaza edemezsek, geleceÄŸimizi karartırız. Bayrağımızın onuruna helal getirirsek, ÅŸehitlerimize mahcup oluruz.

Vatanımızın bütünlüÄŸünden taviz verirsek, Anadolu'da, Trakya'da barınamayız. Devletimizi kaybedersek diÄŸer her ÅŸeyimizi de kaybederiz. Biz millet olarak Anadolu'da çok ÅŸeyleri yaÅŸadık biliyoruz."

‘Çapulculara teslim etmeyeceÄŸiz’

“BirliÄŸimize beraberliÄŸimize kardeÅŸliÄŸimize saldırılmasına hiç müsamahamız yok” diyen ErdoÄŸan, “Devletimize milletimize sıkılan kurÅŸunlar aslında kardeÅŸliÄŸimizi hedef alıyor. Fitneye maÄŸlup olmayacağız. Tek millet demek sadece Türk demek deÄŸil, 78 milyon demektir” ifadelerini kullandı.

“Biz bu ülkeyi çapulculardan teslim almadık, onun için de üç beÅŸ çapulculara teslim etmeyeceÄŸiz” diyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “PKK’nın paralel yapıyla birlikte çalıştığını” söyledi:

“Devlet içinde devlet yok. Paralel devletmiÅŸ falan asla yok. Paralel devletle PKK beraber iÅŸ tuttular. Bunları yakından izliyoruz, takip ediyoruz. PKK ile paralel devlet birlikte çalışıyor. Sonuna kadar izleyeceÄŸiz.”

‘PKK Kürtlerin temsilcisi deÄŸil’

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, mücadelenin bölge insanına karşı deÄŸil PKK’ya karşı olduÄŸunu söyledi:

“Bu defa geçmiÅŸ dönemlerden farklı olarak sadece teröristle deÄŸil teröre karşı da mücadele ediyoruz. Terörü ortadan kaldırdığımız zaman terörist sorununu da kendiliÄŸinden çözmüÅŸ olacağız.

ErdoÄŸan, PKK’nın da HDP’nin de Kürtlerin temsilcisi olmadığını söyledi:

Yine altını çizerek söylüyorum. Biz terörle mücadele ediyoruz. Bölgede yaÅŸayan kardeÅŸlerimizle deÄŸil. Ä°yi bilinmesi lazım. Bizim sorunumuz benim Kürt kardeÅŸlerimizle deÄŸil, bizim sorunumuz terörledir, teröristledir. Terör örgütü de sırtını ona yaslayan parti de kesinlikle Kürt temsilcisi deÄŸildir."

Bu komisyonlar ne iÅŸe yarar?

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, mülteci krizine karşı tavrı nedeniyle Avrupa ülkelerini de ÅŸu sözlerle eleÅŸtirdi:

“Ey Avrupa, acaba Ä°nsan Hakları Beyannamesi’nde bunlarla ilgili hiçbir ÅŸey yok mu? Hiç okumadınız mı ya? BirleÅŸmiÅŸ Milletler de mültecilerle ilgili komisyonları niye kurdunuz? Bunlar ne iÅŸe yarar?”

“Ä°kinci vatandaÅŸlık için müracaatınızı yapın”

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Avrupa’da yaÅŸayan Türkiye vatandaÅŸlarına bulundukları ülkelerde de vatandaÅŸlık baÅŸvuruları yapmalarını ve yaÅŸadıkları ülkenin dilini öÄŸrenmelerini tavsiye etti.

‘Terör örgütleri akrep gibidir’

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Terör örgütleri akrep gibidir. Eninde sonunda kendilerini taşıyanları, destekleyenleri, kullananları da sokarlar. Çünkü karakterleri budur” ifadelerini kullandı.

“Gelin bu insanlık düÅŸmanı örgüte karşı hep birlikte mücadele edelim. Teröre karşı sesimizi hep birlikte yükseltelim” diyen CumhurbaÅŸkanı, “Ä°nanın bana o zaman sadece çok daha güvenli bir Türkiye'ye deÄŸil aynı zamanda çok daha güvenli bir Avrupa'ya, çok daha güvenli bir dünyaya kavuÅŸacağız" dedi.

‘Terörü sandıkta bitireceksiniz’

ErdoÄŸan, cumhurbaÅŸkanı seçimlerinde Avrupa’daki Türkiye vatandaÅŸlarının ilk kez oy kullanmaları nedeniyle Avrupa’dan oy katılımının az olduÄŸuna iÅŸaret etti. 7 Haziran seçimlerinde katılımın arttığını ancak yeterli bulmadığını belirten ErdoÄŸan, tüm Türkiye vatandaÅŸlarını oy vermeye çağırdı.

ErdoÄŸan, “Türkiye'nin istikrar ve güven ortamına ihtiyacının olduÄŸu bir dönemde yapılacak olan 1 Kasım seçimlerinde ülkemizdeki vatandaÅŸlarımızla birlikte sizlere çok önemli görevler düÅŸüyor. Terörü sandıkta siz bitireceksiniz” diye konuÅŸtu.

Kaynak: Al Jazeera, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.