Sosyal Medya

Güncel

Ahmet Hakan'a saldırıda 1 tutuklama

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a evinin önünde saldırıyla ilgili mahkemeye sevk edilen 7 şüpheliden Ahmet Şengüler tutuklandı. Diğer şüpheliler serbest bırakıldı.



Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan CoÅŸkun'a saldırıya karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 7 ÅŸüphelinin tamamı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiÅŸti. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun nöbetçi savcısı Mehmet Åženay Baygın, 6 saat sorguladığı ÅŸüphelilerin 7'sinin de "örgüt kurmak", "darp, hakaret, tehdit ve mala zarar verme" suçlarından tutuklanmalarını istedi.

Pazar akÅŸamı saat 18:00 sıralarında Ä°stanbul 6. Sulh Ceza HâkimliÄŸi'ne sevk edilen ÅŸüphelilerin sorgusu 3,5 saat sürdü. 

Nöbetçi hâkimlik, 7 kiÅŸiden Ahmet Åžengüler "kasten yaralama" suçundan tutuklandı. DiÄŸer zanlılardan Kamuran Ergin, UÄŸur Adıyaman ve Fuat Elmas adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakılırken, mahkeme 3 kiÅŸiyi de adli kontrol gerek görmeden serbest bıraktı.

Tutuklanan Ahmet Åžengüler Metris Cezaevi'ne konuldu.

Ahmet Hakan CoÅŸkun, 1 Ekim'de yaptığı televizyon programının ardından aracıyla TeÅŸvikiye'deki evinin önüne geldiÄŸi sırada baÅŸka bir otomobilden inen 4 kiÅŸi tarafından darp edilmiÅŸ, göÄŸsünden ve yüzünden yaralanan CoÅŸkun, hastaneye kaldırılmıştı.

Ä°stanbul Organize Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ekipleri, olaya karıştığı tespit edilerek yakalanan 4 ÅŸüphelinin yanı sıra, 3 kiÅŸiyi de gözaltına almıştı.

AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gazeteciye saldıranlardan üçünün AK Parti üyesi olduÄŸunun tespit edildiÄŸini açıklamıştı. Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Çelik, "Bu 3 kiÅŸinin tedbirli olarak ihraç edilmesine karar verildi. Åžiddete baÅŸvuran bu ÅŸahısların ihracı hızla gerçekleÅŸecektir" demiÅŸti.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.