Sosyal Medya

Dünya

'Türkiye'nin isteğine destek verin'

Danimarka eski Dışişleri Bakanı Ellemann Jensen mülteci akınının durması için Türkiye'nin güvenli bölge önerisine destek verilmesini istedi.



Danimarka'nın eski dışiÅŸleri bakanlarından Uffe Ellemann Jensen Avrupa'nın son aylardaki sığınmacı krizini çözmek için ABD'nin de içinde bulunduÄŸu geniÅŸ bir koalisyon ile Suriye'de güvenli bölgeler oluÅŸturması gerektiÄŸini belirtti.

Ellemann Jensen konuk olduÄŸu DR televizyonunda Türkiye'nin bu konudaki teklifinin desteklenmesi gerektiÄŸini ve Danimarka'nın bu koalisyonda yer alabileceÄŸini söyledi.

Eski DışiÅŸleri Bakanı ve Liberal Venstre partisinin genel baÅŸkanı Ellemann Jensen, Türkiye'nin uzun zamandır Suriye'de güvenli bölgeler oluÅŸturulmasını istediÄŸine iÅŸaret ederek "Güvenli bölgeler sayıları milyonları bulan sığınmacıların güvenli bir ortamda yaÅŸamasını saÄŸlayacak. Fakat bunun bir bedeli var. Bizler zengin Batı olarak milyonlarca sığınmacıya yeterli yardımda bulunamıyoruz" dedi.

Ellemann Jensen güvenli bölgelerin masraflı olacağına ancak alternatifinin bulunmadığına vurgu yaptı.

Eski DışiÅŸleri Bakanı "IŞİD ve El Nusra'ya karşı bu insanları korumazsak elbette farklı yerlere kaçmak isterler" diyerek Danimarka'nın güvenli bölgelere hem askeri hem de sivil personel gönderebileceÄŸini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.