Sosyal Medya

Dünya

Türkiye aylardır istiyordu, Putin resmen kurdu

Türkiye’nin aylardan beri talep ettiği uçuşa yasak bölge Rusya tarafından de-fakto olarak Rus üssü Lazkiye’nin bulunduğu bölgede kuruldu.



Türkiye, Suriye’de aynı Körfez Savaşı sırasında Kuzey Irak’ta olduÄŸu gibi biruçuÅŸa yasak/tampon bölge oluÅŸturularak Suriyeli sığınmacılar için güvenli bir alan oluÅŸturulmasını defalarca masaya getirmiÅŸ olmasına raÄŸmen ABD baÅŸta olmak üzere koalisyon ülkeleri buna yanaÅŸmamıştı.

Rusya’nın 50’den fazla savaÅŸ uçağıylaSuriye’de operasyonlara baÅŸlaması veLazkiye kentini askeri üs edinmesinin ardından tüm dengeler deÄŸiÅŸti. Bu üsse iki hava savunma sistemi yerleÅŸtirildi. DAEÅž ve diÄŸer muhalif grupların hava gücünün olmaması, Esed’in ise zaten Rusya’nın müttefiki olması nedeniyle bu hava savunma sistemleri tek bir anlama geliyor. 
 
'AMAÇ DAEÅž DEĞİL'
 
Rusya, bu bölgede koalisyon uçaklarının uçmasına izin vermeyecek. NATO komutanı Orgeneral Philip Breedlove, ''Ruslar burada defakto bir uçuÅŸa yasak bölge oluÅŸturdu. Buraya getirdikleri hava savunma sistemleri çok geliÅŸmiÅŸ özelliklere sahip. Bunlar tabi ki DAEÅž'e karşı deÄŸil baÅŸka bir ÅŸeye karşı buraya getirildi'' dedi.

Pentagon da Rusya ve ABD'nin Suriye hava sahasında birbiriyle çatışmaya neden olacak uçuÅŸlara imza atmamak için görüÅŸmeye baÅŸladığını duyurdu. Bu da ABD medyası tarafından Rusya’nın uçuÅŸa yasak bölgesinin ABD tarafından da tanındığı olarak algılandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.