Sosyal Medya

YaÅŸam

Yargıtay'dan emsal karar

Balıkesir'de bir çiftin sosyal paylaşım sitesinde bağımlılığından boşandığı öğrenildi...



NTV.com'un haberine göre; Yargıtay, eÅŸinin sosyal paylaşım sitesinde fazla zaman geçirdiÄŸi gerekçesiyle boÅŸanmak isteyen bir kiÅŸiyi haklı buldu. Karar emsal niteliÄŸinde.

BoÅŸanma vakalarındaki artışla birlikte gerekçeler de deÄŸiÅŸti. Sosyal medya kullanımı da artık bu gerekçeler arasında. Balıkesir'de bir kiÅŸi eÅŸine sosyal paylaşım sitelerinde fazla zaman geçirdiÄŸi iddiasıyla boÅŸanma davası açtı. Ancak yerel mahkeme çifti boÅŸamadı. Ä°tiraz üzerine dosya yargıtaya gidince de iÅŸler deÄŸiÅŸti.

Yargıtay, yerel mahkemenin boÅŸanmama kararını bozdu. Yargıtay'ın kararında "Olayların akışı karşısında davacı, dava açmakta haklıdır. Bu ÅŸartlar altında eÅŸleri birlikte yaÅŸamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boÅŸanmaya karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doÄŸru bulunmamıştır” dedi. Yargıtay, dosyayı yerel mahkemeye geri gönderince çift tek celsede boÅŸandı.

Yargıtayın bu boÅŸanma kararı, emsal teÅŸkil edecek. Ä°ÅŸin uzmanlarına göre sosyal paylaşım sitelerinde geçirilen zaman, akıllı telefonların kullanımıyla birlikte artmış durumda.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.