Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esed'den ErdoÄŸan ve DavutoÄŸlu'na eleÅŸtiri

Esed, Türkiye'yi eleştirerek 'Erdoğan ve Davutoğlu, dünyada kimseye tavsiyede bulunamaz' dedi...



Türkiye yıllarca istikrarlı bir ülkeydi. ErdoÄŸan bu döneme son verdi, ifadesini kullanan Esed, CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan ve BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun ülkesine tavsiyede bulunma hakkı olmadığını söyleyerek, "ErdoÄŸan ve DavutoÄŸlu, dünyada da kimseye tavsiyede bulunamazlar. Hakikat budur. Bu kadar basit ve net" dedi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Esed, Türk toplumunda son dönemde gözlemlenen ayrışmanın sorumlusunun da CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan olduÄŸunu söyledi. Suriye lideri, "Türkiye yıllarca istikrarlı bir ülkeydi. Ancak ErdoÄŸan, ayrımcı dili, fitne söylemi ve toplumun farklı kesimlerine yönelik ayrımcı tavrı ile bu döneme son verdi" diye konuÅŸtu.

Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'ın Batılı ülkelerin gündemine göre hareket ettiklerini savunan Esad, Suriye'deki sorunun kendisine yönelik eleÅŸtirilerle kiÅŸiselleÅŸtirilmek istendiÄŸini söyledi.

Esad, "ABD ve müttefikleri, ErdoÄŸan ve DavutoÄŸlu hükümeti teröristler desteklerken, onların Türkiye sınırından silah ve parayla geçmesine izin verirken, Suriye ve Irak'ta terörizmle-IŞİD'le nasıl mücadele edebilir?" ifadelerini kullandı.

Türkiye, Ürdün, Katar ve Suudi Arabistan'ı "Suriye'ye teröristler göndermekle" suçlayan Esed, uluslararası toplumun bu ülkelere baskı yapmasını istedi. Esed, "EÄŸer bu yapılırsa, sorun olmayacaktır. Suriye'deki sorunun çözümü hiç de karmaşık deÄŸil. Zira bu ülkeler Suriye halkına düÅŸman. Zaten ülkemizdeki sorunun nedeni de onlar" dedi.

"SURÄ°YE-RUSYA-Ä°RAN Ä°TTÄ°FAKI BAÅžARILI OLMALI"

Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸar Esed mülakatında ülkesi ile Rusya-Ä°ran ve Irak'ın oluÅŸturduÄŸu ittifakın mutlaka baÅŸarılı olması gerektiÄŸini de söyledi.

BeÅŸar Esed aksi takdirde bölgenin bir yıkımla karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu.

Esed, ABD liderliÄŸindeki koalisyonun ülkesi ile Irak'taki hava saldırılarını da eleÅŸtirdi, saldırıların verimsiz olduÄŸunu belirterek, "Saldırılar sadece terörizmin daha da yayılmasına neden oldu" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.