Sosyal Medya

Dünya

Almanya'da sol partiye PKK casusluğu soruşturması

Almanya'da Sol Parti'nin hükümete verdiği 'gizli' ibareli cevabın PKK'ya yakın gazetelerde yayımlanması üzerine soruşturma başlatıldı



Almanya'da Berlin Savcılığı, Federal Hükümete ait gizli belgelerin PKK'ya sızdırıldığı gerekçesiyle soruÅŸturma baÅŸlattı. 

Die Welt gazetesindeki habere göre, Sol Partili Federal Milletvekili Katrin Kunert, Türkiye'nin Suriye'deki muhalif gruplara yaptığı silah sevkiyatı konusunda Federal Parlamento'da soru önergesi verdi. Hükümetin verdiÄŸi cevap ise, “gizli” ibaresiyle, Federal Parlamento Gizli Bilgileri Koruma Bölümüne teslim edildi. 

Die Welt, sadece milletvekilleri ile bazı çalışanların görebilme yetkisinin olduÄŸu gizli belgenin fotokopisinin geçtiÄŸimiz aÄŸustos ayında Türkiye’de yayın yapan PKK’ya yakın bir gazete ve sol yayın yapan bir gazetede yayınlandığını yazdı.

Haberde ÅŸöyle devam edildi: 

“Oysa söz konusu belgenin fotokopisinin ya da fotoÄŸrafının çekilmesi ve içeriÄŸinin kamuoyuna açıklanması yasaktı. Belgenin basına sızdırılması konusunda Sol Partili Federal Milletvekilleri zan altında bulunuyor. Savcılık sözcüsü, konuyla alakalı bir soruÅŸturma bulunduÄŸunu ve soruÅŸturmanın sürdüÄŸünü doÄŸruladı. Öte yandan Sol Parti Milletvekili Katrin Kunert, belgenin fotoÄŸrafını çekerek üçüncü kiÅŸilere verdiÄŸi iddialarını yalanladı. Kunert, söz konusu gazetelerin redaksiyonlarıyla bir bağı olmadığını da ifade etti.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.