Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır'da yeni idam cezaları

Mısır'da yargılanan darbe karşıtı iki gence idam cezası verildi



Mısır'da darbe karşıtı 2 gence idam cezası verildiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Giza Ceza Mahkemesi, "6 Ekim semtinde Ä°dari Savcılık binası ile bir GSM ÅŸirketine ait baz istasyonunu yakmak" suçlamasıyla duruÅŸması görülen, 1'i gıyaben yargılanan darbe karşıtı 2 gence idam cezası verdi.

Aynı davada 2'si gıyaben yargılanan 3 kiÅŸiye müebbet hapis verilirken, 18 yaşından küçük bir genç de gıyabında 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

DuruÅŸmaya katılanlar hakkında verilen kararların temyiz yolunun açık olduÄŸu, gıyaben yargılananların ise yakalanmaları halinde yeniden yargılanacağı belirtildi.

Savcılık, 24 AÄŸustos'ta idam hakkında görüÅŸ almak için söz konusu 2 gencin dosyasını MüftülüÄŸe göndermiÅŸ, bugün hükmün okunacağı duruÅŸmanın yapılacağını açıklamıştı.

BaÅŸsavcılık, ordunun yönetime el koymasının ardından yapılan darbe karşıtı gösterilere katılan gençleri  "6 Ekim semtinde Ä°dari Savcılık binası ile bir GSM ÅŸirketine ait baz istasyonunu yakmakla" suçlarken, sanıklar ve avukatları bu suçlamaları reddediyor.

Mısır'da seçimlerle göreve gelen CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'nin, 3 Temmuz 2013'te askeri darbeyle görevinden uzaklaÅŸtırılmasının ardından düzenlenen gösterilere katılan yüzlerce darbe karşıtı çeÅŸitli gerekçelerle gözaltına alınarak yargılanmaya baÅŸlanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.