Sosyal Medya

Coğrafyamız

'İslami Cihat, 3. intifada'yı başlattı'

Filistinlilerin, Kudüs'ün sur içi bölgesi ve Mescid-i Aksa'ya girişlerine sınırlama getirilirken İslami Cihat'ın 3. intifada'yı başlattığı öne sürüldü.



Ä°srail polisinden yapılan açıklamada, 2 gün geçerli olacağı belirtilen yasak kapsamında, "Ä°srail vatandaşı olan, Eski Åžehir'de yaÅŸayan, okuyan ve çalışanlarla turistler" dışında kalanların Eski Åžehre girmesine izin verilmeyeceÄŸi kaydedildi. Kararın "2 Ä°sraillinin öldüÄŸü, 2 Ä°sraillinin de yaralandığı saldırıların" ardından alındığı vurgulanan açıklamada, Mescid-i Aksa'ya ise 50 yaÅŸ altı Müslüman erkeklerin alınmayacağı ifade edildi. Açıklamada, Aksa'ya tüm giriÅŸlerin sadece Aslanlı Kapı'dan yapılacağı belirtildi.
Ä°ÅžGALCÄ° Ä°SRAÄ°L GÜÇLERÄ° 1 FÄ°LÄ°STÄ°NLÄ°YÄ° ÖLDÜRDÜ
Ä°srail basınında yer alan haberlerde, Kudüs'ün ana giriÅŸlerinden Åžam Kapısında bir Filistinlinin, "15 yaşındaki Yahudi'yi bıçakladıktan sonra kaçmak isterken" polis tarafından vurulduÄŸu belirtildi. Bıçaklama sonucu yaralandığı iddia edilen Yahudi'nin hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı ve durumunun iyi olduÄŸu ifade edildi. Ä°srail polisinden ise konuya iliÅŸkin açıklama gelmedi.
Ä°SLAMÄ° CÄ°HAT: "3. Ä°NTÄ°FADA BAÅžLADI"
Ä°srailli kaynaklar Ä°slami Cihat Örgütü'nün yaptığı açıklama ile "3. intifada"nın baÅŸladığını duyurduÄŸunu öne sürdü. Yanı sıra iÅŸgalci Ä°srail güçlerinin günler önce katlettiÄŸi Filistinli genç Muhenned Halabi'nin, öldürülmeden önce sosyal paylaşım hesabında "intifada benim için çoktan baÅŸlamıştır" yazdığı öÄŸrenildi.
FÄ°LÄ°STÄ°NLÄ° BEBEK YAKILARAK KATLEDÄ°LMÄ°ÅžTÄ°
Yahudilerin dini günleri nedeniyle Mescid-i Aksa'ya Filistinlilerin girmesinin Ä°srail tarafından bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi nedeniyle 13 Eylül'den beri Kudüs baÅŸta olmak üzere Filistin'in farklı kentlerinde gerilim yaÅŸanıyor. Ä°srail polisi, pazar akÅŸamından beri Aksa'ya 50 yaÅŸ altı Müslüman erkeklerin girmesine izin vermiyor. Batı Åžeria'daki Yahudi yerleÅŸimcilerin aÄŸustosta Nablus kentinin Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evi ateÅŸe vermesi sonucu çıkan yangında, 18 aylık Ali DevabiÅŸe hayatını kaybetmiÅŸ, anne, baba ve 4 yaşındaki kardeÅŸi ağır yaralanmıştı. Baba Saad ve anne Riham DevabiÅŸe, tedavi gördükleri hastanede yaÅŸamını yitirmiÅŸti. Ä°srail'in 1967'den beri iÅŸgal altında tutuÄŸu Batı Åžeria'da 400 bin, DoÄŸu Kudüs'te 200 bin Yahudi yerleÅŸimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre, bu yerleÅŸim yerleri illegal kabul ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.