Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD'in kaçırdığı Türk askeri ile ilgili yeni gelişme

Rusya'nın IŞİD'e karşı yaptığı hava operasyonlarından sonra, IŞİD'in kaçırdığı Türk askeri Serter Taş'ın yerinin değiştirildiği bildirildi.



Sputnik'in haberine göre, Rusya'nın IŞİD'e yönelik yoÄŸun hava saldırılarından sonra IŞİD'in Suriye'de kaçırdığı Türk askeri Serter TaÅŸ'ın yerinin deÄŸiÅŸtirildiÄŸi öÄŸrenildi. TaÅŸ, daha önce Rakka cezaevinde tutuluyordu.

MÄ°T, TEMASA GEÇMÄ°ÅžTÄ°

Edinilen bilgilere göre IŞİD, Rus savaÅŸ uçaklarının Suriye'deki mevzilerine yönelik bombardımanı nedeniyle bazı tedbirler almak zorunda kaldı. Örgüt, bu kapsamda 1 Eylül'de kaçırdığı ve Rakka cezaevine tuttuÄŸu 21 yaşındaki TaÅŸ'ın yerini deÄŸiÅŸtirdi. Türkiye'deki IŞİD militanlarıyla takasta kullanılmak istediÄŸi TaÅŸ'ın yer deÄŸiÅŸtirme iÅŸlemi güvenlik gerekçesiyle büyük bir gizlilik içinde yürütüldü. TaÅŸ, Rakka'nın Mansura ilçesindeki cezaevine götürüldü. Türkiye'de tutuklu bulunan IŞİD militanlarının serbest bırakılması ve Ankara hükümetinin, örgüte yönelik hava operasyonlarını durdurması için 1 Eylül'de saldırı düzenlemiÅŸ, saldırıda bir Türk askerini öldürmüÅŸ ve bir asker de kaçırılmıştı. TaÅŸ'ın IŞİD tarafından kaçırıldığına yönelik haberin ardından MÄ°T, askerin kurtarılması için örgütle temasa geçmiÅŸti.

RUSYA: OPERASYONLAR ARTACAK

Rusya Genel Kurmay BaÅŸkanlığı Ana Operasyon Dairesi BaÅŸkanı Andrey Kartapolov, Rusya'nın, Suriye'deki hava operasyonlarını artıracağını söyledi. Moskova'da gazetecilere açıklama yapan Kartapolov, Rus savaÅŸ uçaklarının Suriye'de 60'tan fazla uçuÅŸ gerçekleÅŸtirerek, IŞİD'e ait olduÄŸu ileri sürülen 50 hedefi vurduÄŸunu ifade etti. Kartapolov, "Hava operasyonlarımıza sadece devam etmeyeceÄŸiz, aynı zamanda ÅŸiddetini de artıracağız" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.