Sosyal Medya

EÄŸitim

Takviye kurslarında ders başladı

Öğrencilerin derslerine ve üniversiteye hazırlanmalarına yardımcı olmak için başlatılan ücretsiz destekleme kurslarında ilk ders yapıldı. 2.7 milyon öğrenciyle eğitime başlayan kurslara, toplam başvurunun 5 milyona ulaşması bekleniyor. Yoğun ilgi sebebiyle başvuru süresi 9 Ekim'e kadar uzatıldı.



Dershane dönüÅŸüm süreciyle birlikte Milli EÄŸitim Bakanlığı (MEB) tarafından öÄŸrencilere verilen ücretsiz takviye kurslarında dün ders başı yapıldı. Rekor sayıda öÄŸrenci ile baÅŸlayan kursların ilk gününde MEB MüsteÅŸar Yardımcısı Muhterem Kurt, Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, derslere eÅŸlik etti. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Kurt, tüm yurtta resmi olarak destekleme ve yetiÅŸtirme kurslarının baÅŸladığını bildirdi.

5 MÄ°LYONA ULAÅžMASINI BEKLÄ°YORUZ

Åžu anda 2 milyon 710 bin öÄŸrencinin kurslarda eÄŸitim almak için müracaat ettiÄŸini söyleyen Kurt, 237 bin kadrolu öÄŸretmen ile 29 bin ücretli öÄŸretmenin de kurslarda görev yapmak için baÅŸvurduÄŸunu belirtti. 22 bin 255 merkezde kursları baÅŸlattıklarını dile getiren Kurt, “Okulların yüzde 95'inde destekleme ve yetiÅŸtirme kursları açılmış durumda” dedi. BaÅŸvuru süresinin 9 Ekim'e kadar uzatıldığını hatırlatan Muhterem Kurt, “Önümüzdeki hafta öÄŸrencilerimizin baÅŸvuruları devam edecek. Biz baÅŸvuran öÄŸrenci sayısının 5 milyonu bulmasını bekliyoruz” diye konuÅŸtu.

SADECE SINAVLARA HAZIRLAMAYACAK

Kursların ortaokul ve lise müfredatı kapsamında, her dersten açılabildiÄŸini söyleyen Kurt “Dershaneler kapandı, dershanelerin yerine devletin kurs açtığı, sadece sınavlara hazırlık yapılacağı” yönündeki algının, yanlış olduÄŸuna iÅŸaret ederek, ÅŸunları söyledi: “Birçok kurs baÅŸvurusu var. Özellikle müzik, resim, beden eÄŸitimi gibi kültürel, sosyal ve sportif faaliyetler için de kurs açıyoruz. Okullarımızı sosyal, kültürel alanlara çeviriyoruz. Okullarımızda öÄŸrencilerimiz enstrüman öÄŸrenecekler, çeÅŸitli spor dallarıyla uÄŸraÅŸacaklar.”

3 DÖNEM HALÄ°NDE OLACAK

Kursların mayıs ayının sonuna kadar devam edeceÄŸini belirten Kurt, üç dönem halinde kursları gerçekleÅŸtireceklerini dile getirdi. Kurt, okulların kapanmasıyla birçok kursun son bulacağını ancak yaz kurslarının özellikle sportif, kültürel, sanatsal faaliyetlerin devam edeceÄŸini sözlerine ekledi.

Veliler çok memnun

Velilerden Elif Åženses, 12. sınıftaki kızının kurslardan faydalandığını söyledi. Bugüne kadar kızını dershanelere gönderdiÄŸini anlatan Åženses, “Özel okullara dönüÅŸen dershanelere de güvenemedik. Dershaneden okul olması bize inandırıcı gelmedi. Bu dönemde okullarda kursların açıldığını öÄŸrendik ve bu bizim için daha avantajlı oldu” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.