Sosyal Medya

YaÅŸam

Sivaslı küçük kız yürüyemeyen kuzenini kucağında taşıyor

Sivas'ta, doğuştan yürüme güçlüğü çeken 8 yaşındaki Esma Yüce, 10 yaşındaki kuzeni tarafından kucakta taşınıyor.



Merkeze baÄŸlı Yıldız beldesinde yaÅŸayan Musa-Dürdane Yüce çiftinin 4 çocuÄŸundan en küçüÄŸü 8 yaşındaki Esma Zeynep, doÄŸuÅŸtan bacaklarının geliÅŸmemesi nedeniyle 26 Ocak'ta Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi AraÅŸtırma ve Uygulama Hastanesinde ameliyat edildi. YaÅŸamını tekerlekli sandalyeye mahkum geçiren Yüce, ameliyatın ardından güçlükle de olsa yürümenin sevincini yaÅŸadı.

OKUL YOLUNDA KUZENÄ°NÄ° KUCAÄžINDA TAÅžIYOR

Esma Zeynep, 1,5 kilometrelik okul yolunu zaman zaman adaşı, amcasının kızı Esma'nın kucağında katediyor. Küçük yaşına raÄŸmen kuzenine yardımcı olan Esma Yüce, amcasının kızını sınıfına kadar götürdüÄŸünü ve kucağına alarak sırasına oturttuÄŸunu söyledi. ÖÄŸle yemeÄŸi için her gün eve geldiklerini belirten Yüce, yolda sürekli elinden tutarak yürüttüÄŸü kuzenini yorulduÄŸunda kucağına alarak taşıdığını ifade etti.

Yüce, "Onu her gün evlerinden alıyorum. 1,5 kilometre uzakta bulunan okula birlikte gidiyoruz. Sınıfına bıraktıktan sonra, teneffüslerde yanına gidip ihtiyacını karşılıyorum. ÖÄŸle yemeÄŸi için eve getiriyorum, okula yürüyerek gidip geliyoruz" diye konuÅŸtu.

"YORULDUÄžUNDA KUCAÄžIMA ALIYORUM"

Tek isteÄŸinin kuzenine eÄŸitim hayatında yardım etmek olduÄŸuna dikkati çeken Yüce, "Okula giderken rahatsızlığından dolayı bazen yoruluyor, o zaman da kucağıma alıp götürüyorum. Dinlenince bana söylüyor, tekrar yere indiriyorum ve yürümeye devam ediyoruz" ifadesini kullandı. Yüce, kuzeninin de kendisi gibi okula yürüyerek tek başına gidip gelebilmesini diledi. Okuluna gidip gelebildiÄŸi için mutlu olduÄŸunu belirten Esma Zeynep de okulunu çok sevdiÄŸini dile getirerek, desteklerinden dolayı kuzenine teÅŸekkür etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.