Sosyal Medya

Güncel

Abdullah Gül Erbakan Parkı'nın açılışını yaptı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'de merkez Melikgazi Belediyesi'nce yaptırılan Necmeddin Erbakan Parkı'nın açılışını yaptı.



11. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül, Melikgazi Belediyesi tarafından Åžirinevler Mahallesi'nde yaptırılan Necmeddin Erbakan Parkı'nın açılışına katıldı.

AÇILIÅž YAPILDI

Gül, oÄŸlu Ahmet Münir Gül ve gelini AyÅŸe Zehra adına Abdullah Gül Üniversitesi Mimarsinan Kampusu'nde oluÅŸturulan hatıra ormanına fidan diktikten sonra, programda olmamasına Åžirintepe Mahallesi'nde Melikgazi Belediyesi tarafından yaptırılan 40 bin metrekarelik alana oturan Necmeddin Erbakan Parkı'nın açılışını gerçekleÅŸtirdi. Gül, gece karanlığında yapılan açılışta Erbakan'ın Türk siyasi hayatında çığır açtığını söyledi. Erbakan'ı her zaman rahmetle andıklarını dile getiren Abdullah Gül, ÅŸunları söyledi:

"BÄ°ZLERÄ° SÄ°YASETE ERBAKAN HOCA KAZANDIRDI"

"Necmeddin Erbakan Türkiye'nin yerli düÅŸüncesi, milli görüÅŸü, Anadolu ruhunu tekrar herkesin bilincine getiren, Türkiye'yi bilinçlendiren ve hepimizi siyasete bu ÅŸekilde sokan insan. Bana da birçok arkadaşımıza da rahmetli Erbakan hoca vesile oldu, o bizleri siyasette kazandırdı, Türk devletine kazandırdı ve o bizlere halka hizmet etmenin yolunu açtı. Dolayısıyla kendisine sadece bizler deÄŸil, bütün Türkiye, vaktiyle sevsin sevmesin, kendisinin baÅŸkanı olduÄŸu partide de oy versin vermesin bütün Türkiye vatandaÅŸları hepsi saygı ve sevgi gösterir. O artık Türkiye'nin bir mirasıdır ve dolayısıyla herkesindir. Onun için partili partisiz kim olursa olsun herkes onun hatırası önünde de saygıyla eÄŸilir."

ERBAKAN'IN OÄžLUNA HEDÄ°YE EL HALISI

KonuÅŸmaların ardından Abdullah Gül, Necmeddin Erbakan'ın oÄŸlu Fatih Erbakan, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri milletvekilleri YaÅŸar Karayel, Ahmet DoÄŸan ve Havva Talay Çalış, BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye BaÅŸkanı Memduh Büyükkılıç tarafından kurdele kesilerek park açıldı. Açılış sırasında Belediye BaÅŸkanı Büyükkılıç, Fatih Erbakan'a günün anısına, el dokuması Yahyalı halısı armaÄŸan etti.

GÜL SABAH KAHVALTISINI BAÄžDA YAPTI

Abdullah Gül, geceyi babasının evinde geçirerek, annesi Adeviye, babası Ahmet Hamdi ve kardeÅŸi Macit Gül ve yakınlarıyla özlem giderdi. Gül, bu sabah da AGÜ Vakfı Mütevelli Heyeti üyelerinden iÅŸadamı Süleyman Çetinsaya'nın Talas Ä°lçesi'ndeki baÄŸevinde kahvaltıda, dostları ve eski arkadaÅŸları ile bir araya geldi. Abdullah Gül, akÅŸam üstü Kayseri BüyükÅŸehir Belediyesi KAYMEK kuruluÅŸu tarafından düzenlenen serginin açılışına katıldıktan sonra özel uçakla Ä°stanrbul'a hareket edecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.