Sosyal Medya

YaÅŸam

Zigana Tüneli ihalesi iptal edildi

Türkiye'nin en uzun ikinci kara yolu tüneli olacak Zigana Tüneli ihalesi, rakip firmaların başvurusu üzerine iptal edildi.



DoÄŸu Karadeniz'i DoÄŸu Anadolu'ya baÄŸlayan Zigana Tüneli projesinde belirsizlik sürüyor. Karayolları Genel MüdürlüÄŸü'nün yaptığı tünel ve baÄŸlantı yolları ihalesini Cengiz Ä°nÅŸaat kazanmıştı. Ä°haleye katılan diÄŸer ÅŸirketler sürece itiraz etti. Mahkeme ihalenin tekrar deÄŸerlendirilmesine karar verdi.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Ekim 2014 açıkladığı Zigana Tüneli projesinde süreç durdu. Trabzon-GümüÅŸhane karayolu üzerinde bulunan Zigana Dağı’nda yapımı planlanan tünel projesi için yapılan ihale sonucu iptal edildi. Karayolları Genel MüdürlüÄŸü tarafından Mayıs 2015’de yapılan ihaleyi Cengiz Ä°nÅŸaat kazanmış ve 28 Temmuz’da sözleÅŸme imzalanmıştı.

Ä°HALEYE KATILAN FÄ°RMALAR Ä°TÄ°RAZ ETTÄ°

Ancak ihaleye katılan 6 ÅŸirket sürece itiraz etti ve Kamu Ä°hale Kurumu’na ÅŸikayette bulundu.

Kamu Ä°hale Kurumu itirazları ret edince ÅŸikayette bulunan ÅŸirketlerden Åženbay Madencilik ve Özgün Yapı mahkemeye baÅŸvurdu. Kamu Ä°hale Kurumu’na itirazda bulunan diÄŸer ÅŸirketler ise Tekfen, Pers Yapı-Bergiz Ä°nÅŸaat, Albayrak Turizm, Aga Enerji, Yse Yapı-Ä°ntekar Yapı-Metro Kmb.

TEKRAR DEÄžERLENDÄ°RÄ°LECEK

Hürriyet'in haberine göre, Åženbay Madencilik ve Özgün Yapı haksız yere ön yeterlilikten geçemediÄŸini savunurken, mahkeme itirazları haklı buldu. Ankara 10. Ä°dare Mahkemesi’nin Temmuz ayında aldığı karar sonrası konuyu tekrar deÄŸerlendiren Kamu Ä°hale Kurulu, 12 AÄŸustos’ta ‘Trabzon-AÅŸkale Yolu Zigana Tüneli ve BaÄŸlantı Yolları’ ihalesinin sonucunu iptal etti. Åžimdi Karayolları Genel MüdürlüÄŸü’nün ihale baÅŸvurularını yeniden deÄŸerlendirmesi gerekiyor.

CENGİZ İNŞAAT: "TARAF DEĞİLİZ"

Karayolları Genel MüdürlüÄŸü ihale sonucunun iptal nedeni ile ilgili açıklama yapmadı. Söz konusu ihaleye kazanan Cengiz Ä°nÅŸaat yetkilileri ise davanın Karayolları’na açıldığını, süreçte taraf olmadıklarını dile getiriyor.

TÜRKÄ°YE'NÄ°N EN UZUN KARA YOLU TÜNELÄ° OLACAK

Ovit Tüneli’nden sonra Türkiye'nin en uzun kara yolu tüneli olması planlanan Zigana Tüneli’nin 500 milyon liraya mal olması öngörülüyor. Ä°nÅŸaat çalışmalarının ise 3 yıl sürmesi bekleniyor. Zigana Tüneli’nin giriÅŸ ve çıkışındaki kavÅŸak ve viyadüklere ek olarak iki adet tahliye dönüÅŸü ve kaçış tüneli de yapılacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.