Sosyal Medya

Güncel

Silvan'da teröristlere ev ev operasyon

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde helikopterler ve tankların desteğiyle başlatılan operasyonda, 17 PKK'lı ve 2 YDGH'li öldürüldü.



Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde önceki gün bir astsubay ve bir uzman çavuÅŸun, görevlerine gitmek için evden çıktıkları sırada ÅŸehit edilmesinin ardından, geniÅŸ çaplı operasyon baÅŸlatıldı. Dün sabah 07.00'de sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edilmesiyle özel harekat timleri ve komandolar, Konak, Mescid ve Tekel mahallerinde hendekleri kapatıp teröristleri yakalamak için operasyon düzenledi. Çıkan çatışmada, 2 YDG-H'li öldürüldü. Olaylarda 2 sivil hayatını kaybetti, 8 kiÅŸi yaralandı. Ä°lçedeki bir YÄ°BO'ya ve camiye de teröristlerin attığı roket isabet etti. Helikopterler ve tankların da desteÄŸiyle operasyonu geniÅŸleten güvenlik güçleri, kırsal alandan uzun namlulu silahlarla ateÅŸ açan 17 teröristi de öldürdü. Çatışmaların sürdüÄŸü ilçede hâkim tepelere komandolar yerleÅŸtirildi. 


6 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ 
SokaÄŸa çıkma yasağının devam ettiÄŸi Mardin'in Nusaybin ilçesinde yapılan operasyonlarda da 1 kadın terörist öldürüldü. 19 kiÅŸi gözaltına alındı. Van Özalp'ta ise bir ihbar üzerine olay yerine giden jandarmaya PKK'lılar ateÅŸ açtı. Çıkan çatışmada 1 terörist ölü, 3'ü yaralı ele geçirildi. Teröristlere canlı kalkan olan 50 kiÅŸilik gruptan, aralarında Özalp Belediye BaÅŸkanı H.B., Yardımcısı O.B. ve meclis üyesi M.K.H.'nin da bulunduÄŸu 27 kiÅŸi gözaltına alındı. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde zırhlı polis aracına roketatarla saldırı düzenlendi. Çatışmada 2 terörist öldürüldü. Siirt'e baÄŸlı Köprübaşı köyü kırsalında eylem hazırlığındaki PKK'lılardan 2'si öldürüldü, 1 terörist saÄŸ ele geçirildi. 


KAYMAKAMA SUİKAST GİRİŞİMİ
Bitlis'in Güroymak ilçe Kaymakamı Muharrem Eligül'ün makam aracının altına uzaktan kumandalı bomba bırakıldı. Eligül'ün tam araca bineceÄŸi sırada fark edilen bomba imha edildi. Genelkurmay 25 Eylül'de Kuzey Irak'ın GARA bölgesinde PKK'ya yönelik hava harekatında 13 ayrı sığınak ve barınağın vurulduÄŸunu açıkladı. Operasyonda 35 teröristin öldürüldüÄŸü bildirildi. Diyarbakır Bismil'de PKK'lılara ait 10 el yapımı bomba topraÄŸa gömülü halde bulundu. Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristler hastanaye giden ana yoldaki menfeze yerleÅŸtirdikleri bombayı patlattı. Giresun'un Tirebolu ilçesinde jandarma trafik timlerine yapılan saldırıda bir uzman çavuÅŸ yaralandı. Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeyse çevik kuvvet polislerini taşıyan otobüs devrildi, 10 kiÅŸi yaralandı.


NUSAYBÄ°N TERÖRÄ°STLERDEN TEMÄ°ZLENECEK
Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edilen Nusaybin ilçesinde kamu düzenini saÄŸlamak, kazılan hendeklerle yerleÅŸtirilen patlayıcıları ortadan kaldırıp vatandaşın yaÅŸama hakkını ihlal eden terörist unsurları temizlemek için operasyon yapacaklarını söyledi. Koçak, "Nusaybin'deki sokaÄŸa çıkma yasağı ikinci bir duyuruya kadar devam edecek. Teröristlerden ilçemizin temizlenmesi için vatandaşımızın talebi var. Ä°nÅŸallah en kısa sürede bunu gerçekleÅŸtirip vatandaşımızı esenliÄŸe ulaÅŸtıracağız. Kamu hizmetlerine eriÅŸimde herhangi bir sıkıntı yaÅŸanmaması için tüm tedbirleri aldık" dedi. (Sabah)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.