Sosyal Medya

Güncel

Tuğrul Türkeş: Erdoğan'la görüşen MHP'li Bahçeli

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen MHP'li kişinin Devlet Bahçeli olduğunu açıkladı. Türkeş ayrıca, "Rahmetli Türkeş sağ olsaydı 10 Haziran'da koalisyon kurulmuştu" dedi.



BaÅŸbakan Yardımcısı TuÄŸrul TürkeÅŸ, HaberTürk'te konuk olduÄŸu canlı yayın programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TürkeÅŸ'in açıklamasından satır baÅŸları ÅŸöyle: Kurulan Bakanlar Kurulu bir koalisyon hükümeti deÄŸildir. Bunu herkesin bilmesi gerekiyor. Bu bir teknokrat hükümetidir. Hayır kilitlenmesinin dışında kiÅŸilere teklif yapılacaktır Bakanlar Kurulu için. Ben de 30 yıldır siyaset yapan biriydim.

ERDOÄžAN'LA GÖRÜÅžEN MHP'LÄ° Ä°SÄ°M BAHÇELÄ°

Saray'a giden ve ErdoÄŸan'la görüÅŸen kiÅŸinin sayın Bahçeli olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Åžaka yapmıyorum.

CumhurbaÅŸkanlığı adaylığı sürecinde MHP'nin görüÅŸünü, fikrini ifade edebilecek bir adayın gösterilmesinin yanındaydım. Ekmeleddin Ä°hsanoÄŸlu'nu tanıyorum. Bir MHP'li olarak, söylüyorum MHP'yi yansıtmayan bir projenin peÅŸine gitti Bahçeli. Onunla konuÅŸtuÄŸumda 'TuÄŸrulcuÄŸum bu yanlışsa benim yanlışımdır, sorumluluÄŸunu alıyorum' dedi. Ama almadı.

Bahçeli, bana yakın asgari ücretle çalışan çaycıyı görevden aldı. Böyle bir durum olamaz. Siyasette böyle öfke olmaz.

TÜRKEÅž SAÄž OLSAYDI 3 GÜNDE KOALÄ°SYON KURULURDU

TürkeÅŸ saÄŸ olsaydı 10 Haziran'da koalisyon kurulmuÅŸtu. 3 günde AK Parti ile MHP arasında koalisyon kurulurdu. Rahmetli TürkeÅŸ, Türk Milliyetçisiydi. Partizan deÄŸildi.

Tebligatı bile usulüne uygun gönderemiyorlar. kargoyla kazak kravat gönderir gibi 'biz sizi partiden attık' diye kağıt yollanmaz. Dava açma hakkım var.

'KARGOYLA TEBLÄ°GAT GÖNDERDÄ°LER'

Partililerden, ülkücülerden destek mesajları geldi 'Rahmetlinin izinden gittiÄŸim' yönünde.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'la geçen sene görüÅŸtüm ve Türk Kurultayı'na dair paylaşımlarda bulunmuÅŸtum. Bahçeli bunu da kabul edemedi. CumhurbaÅŸkanı ile görüÅŸmeyi suç olarak görmedim.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile görüÅŸeni partiden atarım demek çok doÄŸru bir görüÅŸ deÄŸil. Sen Türkiye'de yaÅŸamamış bir aday çıkaracaksın, sonra yüzde yüz milli CumhurbaÅŸkanı ile görüÅŸmeyi kabul edemeyeceksin.

MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIĞI

BaÅŸbakanlıkta Sayın BaÅŸbakan, bana 'ne oldu bu parti ile ihraç meselesi?' diye sordu. Bunun üzerine 'sizi listelere koyarlar mı?' dedi. Ben de koymacaklarını düÅŸündüÄŸümü söyledim dedim. O da anlayışla karşıladığını söyledi. Ben 15.30'ta öÄŸrendim ve listeler o akÅŸam YSK'ya gitti. MHP'lilerin yüzde 95'i beni destekledi.

Sandıktan yine koalisyon çıkarsa üçüncü seçim olur mu? Hayır tabi ki olamaz. MHP'lier koalisyon istiyordu. Ama tepedeki 50-100 kiÅŸi nedeniyle olmadı. Ä°stiÅŸare yapılmayan bir partide koalisyon konuÅŸamadık.

Ben Meclis'teki odamda çalışırken seçimden iki hafta sonra BaÅŸkanlık Divanı yapıldı. Bana haber verilmedi. Gazeteci arayıp söyledi. Ben de sorduÄŸumda 'sadece Genel Merkez'de bulunanlar çaÄŸrıldı' denildi. Ama durum böyle deÄŸildi.

8 sene bu davaya kendini veren birini bu hale getirmek yakışıksız

7 Haziran akÅŸamı Divan yapılmadı. Gece 1'de 15 Kasım'da seçim olsun dedi. Ä°stiÅŸare yapmadan karar almadı. Bir de sonra çıktı BaÅŸbakan 1 Kasım seçimini açıkladığında 'sen nasıl tarih belirlersin' dedi. Fakat kendisi bunu 8 Haziran'da yaptı.

2 sarhoÅŸ, 3-5 çakal beni hedef aldı. Ben o kiÅŸileri kastettim basın açıklamamda. 2 sarhoÅŸu gazetele yollayıp, demeçler verdirt bu olmaz.

Muhalefet bir yılını sadece bir Saray'a taktı. Baksalar Antalya Belek'te bir ÅŸirketin yada bir ÅŸahsın daha çok yatırımı ve lüksü var. Türkiye Cumhuriyeti CumhurbaÅŸkanlığı'nın Saray'ı. Ä°ki mermeri çok görmeyin bu ülkeye. Bir taÅŸ binaya bu ülkeyi bloke etti muhalefet. Bir bina için Türk siyasetini kilitleyelim mi? Böyle bir mantık olur mu?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.