Sosyal Medya

Güncel

DBP'liler PKK'ya canlı kalkan oldu

Van'ın Özalp İlçesi’nde güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışmada 1 PKK’lının ölü olarak ele geçirildiği belirtilirken, PKK'ya canlı kalkan olmaya çalışan DBP'liler de gözaltına alındı.



Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ilçenin Tepedamı Mahallesi kırsalında PKK'lıların bulunduÄŸu ve Özalp- Saray karayoluna el yapımı patlayıcı yerleÅŸtirildiÄŸi bilgisinin alındığı ve olası saldırıları önlemek üzere bölgeye Ä°l Jandarma Komutanlığı'nca yeteri kadar kuvvet sevk edildiÄŸi belirtildi. Van ValiliÄŸi tarafından yapılan açıklamada, ÅŸunlara yer verildi:
 
YOLA PATLAYICI YERLEŞTİRİLDİĞİ BİLGİSİ GELDİ
 
"Ä°limiz Özalp ilçesi Tepedamı Mahallesi kırsalında güvenlik kuvvetlerimiz tarafından, PKK mensuplarının bulunduÄŸu ve Özalp- Saray karayoluna el yapımı patlayıcı yerleÅŸtirildiÄŸi bilgisi alınmış ve Ä°l Jandarma Komutanlığı'nca yeteri kadar kuvvet olası saldırıları önlemek üzere bölgeye sevk edilmiÅŸtir.
 
SICAK TEMAS SAÄžLANDI, 1 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
 
Güvenlik kuvvetlerimiz 1 Ekim 2015 günü saat 10.30 sıralarında bölgeye intikal halindeyken, uzak mesafeden silahlı ve sivil kıyafetli PKK mensupları tespit edilmiÅŸ ve sıcak temas sonucu bir terörist silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiÅŸtir.
 
 
EVE SAKLANDILAR
 
Temas sonucunda diÄŸer PKK'lılar Tepedamı Mahallesi'ne kaçmış ve burada bir eve sığınmıştır. Operasyon sırasında, kolluk kuvvetlerine görevlerini yaptırmamak için PKK'lılara canlı kalkan olarak 50 kiÅŸilik grup direnç göstermiÅŸ, aralarında Özalp Belediye BaÅŸkanı H.B., Özalp Belediye Meclisi Üyesi M.K.H., DBP Özalp Ä°lçe BaÅŸkanı Y.A., Özalp Belediye BaÅŸkan Yardımcısı O.B. ve Akçagöl Mahallesi Muhtarı H.Ö.'nün de bulunduÄŸu bir grup göz altına alınmıştır.
 
2 KİŞİ YARALI ELE GEÇÄ°RÄ°LDÄ°
 
Daha sonra örgüt üyesi olduÄŸu deÄŸerlendirilen 2 kiÅŸi yaralı olarak ele geçirilmiÅŸtir. Grupla ilk temas saÄŸlandığı sırada da bir ÅŸahıs yaralanmıştır." 
 
Yapılan açıklamada operasyon sonrasında Tepedamı Mahallesi bölgesinde karayoluna yerleÅŸtirildiÄŸi tespit edilen iki el yapımı patlayıcının güvenlik güçleri tarafından kontrollü ÅŸekilde patlatıldığı belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.