Sosyal Medya

Dünya

Her altı saatte bir ABD'li, saldırıda öldürülüyor

ABD'de toplu saldırılar hakkında yapılan araştırma sonuçlarına göre ülkede terör saldırılarından daha fazla kişisel silah ile insan öldürme sayısı daha fazla



ABD'nin Oregon eyaletindeki bir okulda dün gerçekleÅŸtirilen silahlı saldırıyla, ülkede bu yıl düzenlenen toplu saldırı sayısının 294'e yükseldiÄŸi bildiriliyor.

ABD'deki toplu saldırıları takip ederek bu alandaki verileri derleyen Shootingtracker.com adlı internet sitesinde yayınlanan haberde, Kasım 2012 tarihinden bu yana da tam 994 adet toplu saldırı olduÄŸu açıklandı. Sitenin verilerine göre 2013'ün başından bu yana toplu saldırılarda yaklaşık 1236 kiÅŸi hayatını kaybetti.

Saldırılar ülkedeki silah kullanımı tartışmalarını sürekli gündemde tutuyor.

Bu rakama göre ateÅŸli silahlar nedeniyle her altı saatte bir ölen Amerikan vatandaşı sayısı, 2014 yılının tamamında resmen "terör saldırısı" diye tanımlanan olaylarda ölen Amerikalılardan fazla.

ABD BaÅŸkanı Barack Obama da dün Oregon'daki saldırı üzerine yaptığı konuÅŸmada, toplu saldırıların ülkede rutin hale geldiÄŸinden yakındı. Bireysel silahlanmaya karşı önlemlerin artırılması çaÄŸrısını yineledi.

ABD'de halkı "terörden" korumak için milyonlarca dolar harcandığına, çok sayıda kanun yapıldığına dikkat çeken Obama, medyadan son 10 yılda "terör olaylarında" öldürülenlerin sayısını, ateÅŸli silahlarla yapılan saldırılarda öldürülenlerle karşılaÅŸtırmalarını istedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.