Sosyal Medya

Dünya

Almanya'da mülteciler için boş binalara el konuluyor

Almanya'nın Hamburg Eyaleti, mültecilerin yerleştirilebilmesi için boş binalara el konulmasına izin verdi.



Almanya'nın kuzeyindeki Hamburg Eyaletine hergün yaklaşık 500'e yakın mülteci geldiÄŸi, eyalet yönetiminin mültecileri barındıracak yer bulmakta güçlük çektiÄŸi bildirildi. Eyalet Parlamentosu yeni bir kanun çıkararak, boÅŸ binaların eyalet yönetimi tarafından el konulmasına izin verdi.

Sosyal Demokrat Parti SPD ile YeÅŸillerden oluÅŸan koalisyon hükümetinin bildirdiÄŸine göre, bu izin, içinde çok sayıda mülteci barındırabilecek boÅŸ hangar ve salonlar için geçerli. Özel meskenler için geçerli deÄŸil.

Yapılan açıklamada, mültecilerin barındırılabilmesi için konteynır ve çadır bulmakta zorluk çekildiÄŸi, tuvalet ve duÅŸ gibi ihtiyaçların giderilmesi için gerekli olan konteynırları bulmanın ise daha da zor olduÄŸu belirtildi. Hamburg'ta çıkarılan kanunun 31 Mart 2017'ye kadar geçerli olduÄŸu bildirildi.

Hamburg'a yakın Bremen Eyaletinde de böyle bir kanunun hazırlandığı, 300 metrekareden büyük boÅŸ depoların devlet zoruyla kullanılmasının amaçlandığı belirtildi. Buna karşılık gayrimenkul sahiplerine belirli bir ücret verilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.