Sosyal Medya

Dünya

Netanyahu: İran Nükleer Silah Kulübü'ne giremez

İsrail Başbakanı Netanyahu, "İsrail, İran'ın Nükleer Silah Kulübü'ne girmesine izin vermeyecektir" dedi.



Ä°srail BaÅŸbakanı Benjamin Netanyahu, "Ä°srail, Ä°ran'ın Nükleer Silah Kulübü'ne girmesine izin vermeyecektir" dedi.

Netanyahu, BM 70. Genel Kurulu'nda yaptığı konuÅŸmada, Ä°srail'in Ä°ran'la yapılan nükleer anlaÅŸmaya karşıtlığını vurguladı.

KonuÅŸmasında, Ä°ran'ın sadece Ä°srail için tehdit olmadığını savunan Netanyahu, "balistik füzelerin, toplu imha silahlarıyla herkes için, her an tehdit olduÄŸunu" ileri sürdü.

Ä°ran'ın dünyada terör hücreleri inÅŸa ettiÄŸini iddia eden Ä°srail BaÅŸbakanı, "Ä°sraillilerin çoÄŸunluÄŸu, Ä°ran'la yapılan anlaÅŸmanın çok kötü bir anlaÅŸma olduÄŸuna inanıyor. Ä°srail BaÅŸbakanı olarak sessiz kalmayı reddediyorum. Pasif olmayacağız, bu tehlikelere karşı kendimizi koruyacağız" ifadelerini kullandı.

"Ä°srail, Ä°ran'ın Nükleer Silah Kulübü'ne girmesine izin vermeyecektir" diye konuÅŸan Netanyahu, Ä°ran'ın Ä°srail'i yok etme planının baÅŸarısız olacağını söyledi.

Netanyahu, Ä°srail'in kendisini tehdit eden hiçbir güce izin vermeyeceÄŸini belirterek "Ä°srail, devletimizi ve milletimizi korumak için yapılabilecek her ÅŸeyi yapacaktır" dedi.

BM Genel Kurulu'ndaki konuÅŸmasında katılımın düÅŸük olduÄŸu bir salona hitap eden Ä°srail BaÅŸbakanı, Ä°srail'in "hiçbir ön koÅŸul olmaksızın" Filistin'le görüÅŸmeye hazır olduÄŸunu belirtti.

KonuÅŸmasında, ABD'nin Ä°srail'in deÄŸiÅŸtirilemez müttefiki olduÄŸunu vurgulayan Netanyahu, BM'i geçen 4 yılda 20 Ä°srail karşıtı tasarıyı kabul etmesi sebebiyle eleÅŸtirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.