Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistinli kızın vücudunda 13 mermi çıktı

İsrail askerlerinin öldürdüğü Filistinli kızın vücudunda 13 mermi çıktığı öğrenildi...



Filistinli insan hakları savunucusu Ä°ssa Amro, Ä°srail askerlerinin açtığı ateÅŸ sonucu hayatını kaybeden Filistinli genç kız Hedil el-HeÅŸlemun'un vücudunda 13 mermi saydığını belirtti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuÅŸan Amro, 18 yaşındaki Filistinli genç kıza ateÅŸ açıldıktan 10 dakika sonra olay yerine gittiÄŸini ve gördüklerini anlatmak için El-Halil'den Cenevre'ye geldiÄŸini ifade etti.  

Amro, "HeÅŸlemun'un Ä°srailli bir askere bıçaklı saldırı giriÅŸiminde bulunduÄŸu ve terörist olduÄŸu söyleniyor. HeÅŸlemun vurulduktan 10 dakika sonra olay yerine ulaÅŸtım, ve kanlar içinde yerde yatıyordu, ambulans çaÄŸrılmamıştı. Üzerinde bıçak falan da yoktu. Genç kızın vücudunda 13 mermi saydım" dedi. 

Ä°srail askerlerinin Filistinlilerin kanlarının ucuz olduÄŸunu düÅŸündüÄŸünü ve onların hayatlarını hiçe saydığını ifade eden Amro, Filistinli genç kızın acımasızca öldürüldüÄŸünü söyledi. 

Ä°srail askerlerinin El-Halil kentindeki EÅŸ-Åžüheda Caddesi giriÅŸinde bulunan askeri kontrol noktasında yaraladığı 18 yaşındaki HeÅŸlemun tedavi gördüÄŸü hastanede hayatını kaybetmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.