Sosyal Medya

Güncel

Gülen şüpheli, Erdoğan müşteki

17-25 Aralık soruşturmalarını yürüten polisler hakkında iddianame tamamlandı. Fethullah Gülen'in darbe suçlamasıyla bir numaralı şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘müşteki’, Başbakan Davutoğlu ise 'mağdur' sıfatıyla yer aldı.



17-25 Aralık soruÅŸturmaları kapsamında, ÅŸüphelilere kumpas kurduÄŸu iddia edilen polisler hakkında yürütülen soruÅŸturma tamamlandı. Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca yürütülen soruÅŸturma kapsamında, aralarında Fetullah Gülen ve eski Emniyet Müdürü Yakup Saygılı'nın da bulunduÄŸu 69 ÅŸüpheli hakkında iddianame düzenlendi.

Yaklaşık 1500 sayfadan oluÅŸan iddianamede bir numaralı ÅŸüpheli olarak Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen yer aldı.

Gülen hakkında "Cebir ve ÅŸiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teÅŸebbüs etmek", "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek" ve "Devletin güvenliÄŸi veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliÄŸi itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek" suçlarından ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

'ErdoÄŸan müÅŸteki, DavutoÄŸlu maÄŸdur'

Ä°ddianamede, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan müÅŸteki olarak yer aldı. BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’na ise maÄŸdur olarak yer verildi.

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın onayına sunulan iddianamede ayrıca ErdoÄŸan’ın oÄŸlu Bilal ErdoÄŸan, Berat Albayrak, Serhat Albayrak, Hakan Fidan, Ä°smail RüÅŸtü Cirit, Nihat ÖmeroÄŸlu ve Yalçın AkdoÄŸan da müÅŸteki olarak yer aldı.

17 ve 25 Aralık 2013 tarihlerinde Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nca ‘yolsuzluk’ soruÅŸturmaları kapsamında operasyonlar düzenlendi. Operasyonların ardından ‘Hükümete darbe mi?’, ‘Yolsuzluk mu?’ tartışmaları baÅŸlatıldı.

Operasyonları düzenleyen polisler ve savcılar hakkında ‘hükümete darbe’ soruÅŸturması yürütüldü. SoruÅŸturmayı yürüten polislerin bir kısmı tutuklandı.

Savcılık tarafından ‘devlet içinde paralel devlet yapılanması’ iddiaları ile ilgili soruÅŸturmalar baÅŸlatıldı. Yolsuzluk iddiasıyla baÅŸlatılan soruÅŸturmalara ise takipsizlik kararı verildi.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.