Sosyal Medya

Güncel

'İtiş kakış yaşadık'

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan gece evinin önünde 4 kişinin saldırısına uğradı. Vücudunda kırıklar oluşan Hakan, taburcu edildi. Gözaltına alınan saldırganlardan biri, sorgusunda "Trafik nedeniyle itiş kakış yaşadık" dedi.



Hürriyet Gazetesi yazarı ve CNN Türk programcısı Ahmet Hakan gece evinin önünde 4 kiÅŸinin saldırısına uÄŸradı. Saldırının ardından hastaneye kaldırılan Hakan'ın vücudunda kırıklar tespit edildi. Hakan sabaha karşı taburcu edildi. 

Ahmet Hakan'a saldıran 4 ÅŸüpheliden 3'ü gece, biri de sabah saatlerinde gözaltına alındı. DHA'nın haberine göre kimlikleri belirlenen ÅŸüphelilerin isimleri; Ahmet Güler, Kamuran Ergin, Fuat Elmas ve UÄŸur Adıyaman. Åžüphelilerden UÄŸur Adıyaman, saldırıda kullandıkları aracın kiralandığı ÅŸirketin sahibinin kardeÅŸi. Åžüphelilerden 2'sinin daha önceden tehdit, yaralama ve narkotik madde kullanmak suçlarından poliste kayıtları olduÄŸu ortaya çıktı.

Åžüphelilerin ilk sorgularında trafik nedeniyle tartıştıklarını aralarında itiÅŸ kakış yaÅŸandığını söyledikleri öÄŸrenildi. Polis, olayda bir azmettirici olma ihtimaline karşı ÅŸüphelilerin bilgisayar, telefon gibi özel cihazlarını incelemeye aldı.

Åžüpheliler, Ahmet Hakan'ın aracını CNN Türk binasından evine kadar neden takip ettikleri sorusuna ise 'tesadüf' yanıtını verdi. 

Ä°stanbul ValiliÄŸi: Saldırı günü koruma çaÄŸrısında bulunmadı

Ahmet Hakan'ın avukatının Emniyet'ten koruma talep ettiklerini ancak 17 gün boyunca bir yanıt alamadıkları ÅŸeklindeki açıklamasına atıf yapan Ä°stanbul ValiliÄŸi, "Sayın Ahmet Hakan CoÅŸkun’un koruma talebinde bulunmasına raÄŸmen ilgili merciler tarafından koruma tahsisi iÅŸleminin yapılmadığını belirten deÄŸiÅŸik basın ve yayın organları ile sosyal medya mecralarında yer alan haberler ve bilgiler ise gerçeÄŸi yansıtmamaktadır. Sayın CoÅŸkun’a, talebi üzerine “çaÄŸrı üzerine koruma” tahsisi yapılmış olup müessif olayın meydana geldiÄŸi gün Sayın CoÅŸkun’un koruma çaÄŸrısında bulunmadığı anlaşılmıştır" açıklamasını yaptı. 

Valilik açıklamasında ayrıca, "Fikir ve ifade özgürlüÄŸü ile basın özgürlüÄŸü demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Temel hak ve özgürlüklerin korunması hususunda baÅŸta güvenlik güçlerimiz olmak üzere tüm kurumlarımız azami ÅŸekilde dikkat etmekte ve bu konuları hassasiyetle takip etmektedir" denildi.

Sedat Ergin: Organize, planlı saldırı

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, saldırganların Ahmet Hakan'ı CNN Türk'teki programından çıktıktan sonra evine kadar araba ile takip ettiklerini söyledi, "Organize, planlı bir saldırının olduÄŸunu görüyoruz" diye konuÅŸtu.

Gece, hastane önünde bir açıklama yapan Ergin, "Ahmet Hakan'a da saldırı göz göre göre geldi" dedi.

"Bu tehdidi görüyordu. Saldırının olacağını görüyordu. Bunun engellenmesi için baÅŸvurmuÅŸtu ancak cevap alamadı, önlem alınmadı. 2015 yılında ne yazık ki Türkiye'de gazeteciler olarak can güvenliÄŸimizden endiÅŸe içindeyiz. Durumu hakkında doktorlar bilgi verirken yanındaydım. Burnunda bir kırık var, ameliyat olması gerekecek. Üçüncü ve dördüncü kaburgalarında anladığım kadarıyla bir kırık var, elinde bir ezik var. Ancak genel olarak saÄŸlık durumu iyi."

 

Saldırının ardından dört ÅŸüpheli gözaltına alındı.
[FotoÄŸraf: AA]

 

Saldırıya tepkiler

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Toplumdaki gerginliÄŸin bu noktaya taşınması bizde ciddi endiÅŸeler yaratıyor" dedi:

"Son derece üzgünüm. DeÄŸerli bir gazeteci önce ölümle tehdit edildi. Åžimdi fiziki saldırıya muhatap oldu. Toplumdaki gerginliÄŸin bu noktaya taşınması bizde ciddi endiÅŸeler yaratıyor. Medyaya yönelik saldırılar konusunda hükümetin çok dikkatli ve tutarlı adımlar atması bizim en büyük arzumuz. Bu olayın asıl faillerinin bulunması için de güvenlik güçleri üzerine düÅŸen görevi yerine getirmiÅŸ olurlar."

BaÅŸbakan Yardımcısı Numan KurtulmuÅŸ da Twitter hesabından saldırıyı kınayarak, "Basına ve basın mensuplarına dönük saldırılar, aynı zamanda fikir özgürlüÄŸü ve demokrasiye de yapılmış demektir" ifadelerini kullandı.

Reuters'e konuÅŸan AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün ise, saldırıyı kınadı "Türkiye bir demokrasidir, hukuk devletidir" dedi. 

Ahmet Hakan'a yapılan saldırıya basın örgütlerinden de tepki geldi. Basın Konseyi, "Üzerlerinde devletin can güvenliÄŸini hissetmeyen gazeteciler, bugün her açıdan özgür deÄŸildir" açıklamasını yaparken, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu da açıklamasında, “Üyemiz Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınıyoruz. Ahmet Hakan'ı hedef gösteren, ölümle tehdit eden kiÅŸilerle ilgili Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'nı göreve çağırıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Avukatı: Koruma talep etmiştik

Hürriyet Gazetesi, kendisine yönelik tehditler nedeniyle, Hakan'ın avukatlarının koruma baÅŸvurusunda bulunduÄŸunu ancak 17 gün boyunca bu baÅŸvuruya hiçbir yanıt verilmediÄŸini yazdı. Gazetenin haberine göre, Ahmet Hakan’ın avukatı Turgut Kazan, Ä°çiÅŸleri Bakanı Selami Altınok ile telefonla görüÅŸtü. Yakın tehdit olduÄŸu için koruma talebinde bulundu. Bir diÄŸer avukatı Aslı Kazan da 14 Eylül’de Ä°stanbul ValiliÄŸi’ne yazılı baÅŸvuruda bulunarak, güvenlik önlemlerinin ivedilikle alınmasını istedi.

ValiliÄŸin Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü Koruma Åžubesi’ne ilettiÄŸi baÅŸvuruya, 17 gün boyunca hiçbir yanıt verilmedi. Avukatların bilgi almak için gittiÄŸi Koruma Åžubesi’nden “Bayram var önümüzde, dilekçenize iliÅŸkin karar verilecek” yanıtı verildi. 

Kaynak: AA, DHA, Hürriyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.