Sosyal Medya

Dünya

İsviçre'de peçe karşıtı imza kampanyası

İsviçre'de daha önce minare karşıtlığı için düzenlenen imza kampanyası bu kez yerini peçe karşıtı imza kampanyasına bıraktı.



Ä°sviçre'de 'Egerking Komitesi' isimli grup, Müslüman bayanların yüzlerini örten peçenin yasaklanması için imza kampanyası hazırladı. Medyada çıkan haberlerde, minare karşıtı imza kampanyasını baÅŸlatan ve yeterli sayıda imza toplamayı baÅŸaran komitenin, 'Örtünme yasağına evet' baÅŸlıklı bir metni Bern'de BaÅŸbakanlığa takdim ettiÄŸi bildirildi.

Ä°sviçre Halk Partisi SVP'den Solothurn Ulusal Konsey üyesi Walter Wobmann baÅŸkanlığında biraraya gelen grubun amacı, halk oylamasıyla peçe yasağını federal anayasada bir kanun maddesi olarak yerleÅŸtirmek.

BaÅŸbakanlığa verilen metinde, hiçkimsenin kamusal alanda yüzünü örtmeye izinli olmadığı ve hiçkimsenin de kiÅŸileri cinsiyetleri nedeniyle yüzlerini örtmeye zorlayamayacağı ifade edildi. Wobmann Ä°sviçre'nin geleneksel özgürlük anlayışı gereÄŸi, özgür erkekler ve kadınların birbirleriyle konuÅŸurken yüzlerini görebilmeleri gerektiÄŸini belirterek, BaÅŸbakanlık denetiminden sonra imza kampanyasını hemen baÅŸlatmayı umduÄŸunu söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.