Sosyal Medya

Güncel

PYD de Rusya'dan destek istedi

PYD, Suriye'de hava saldırılarına başlayan Rusya'dan silah desteği talep etti ve Nusra ile de savaşmasını önerdi



PKK'nın Suriye'deki kolu PYD, Suriye'de hava saldırılarına başlayan Rusya'ya işbirliği teklifinde bulunarak silah desteği istedi.

PYD'nin silahlı kanadı YPG adına konuÅŸan Genel Komutan Sipan Hemo, Rusya'nın kendilerine silah desteÄŸi vermesini isteyerek, birlikte hareket edebileceklerini söyledi. 

Hemo, Rus resmi haber ajansının yurt dışındaki yapılanması Sputnik'in Türkçe internet sitesi için Suriye'de baÅŸlayan Rus hava saldırılarını deÄŸerlendirdi.

Habere göre, Hemo, "Rusya'nın IŞİD'e karşı havadan bize destek vermesini istiyoruz. Silah desteÄŸini de istiyoruz. Biz Rusya ile IŞİD'e karşı birlikte hareket edebiliriz. Rusya sadece IŞİD'e karşı deÄŸil El Nusra'ya karşı da savaÅŸmalı" ifadelerini kullandı.

Suriye'nin kuzeyinde PYD kontrolündeki Kobani ilçesinin dış iliÅŸkilerden sorumlu yetkilisi Ä°dris Nessan da "Biz IŞİD'le savaÅŸmak isteyen herkesle iÅŸbirliÄŸine hazırız" diyerek, halihazırda ABD hava unsurlarından ve PeÅŸmerge güçlerinden yardım aldıklarını kaydetti.

Suriye'de ABD'ye IŞİD ve sahadaki durumuna iliÅŸkin istihbarat akışı saÄŸlayan PYD, Amerikan hava unsurlarıyla eÅŸ güdümlü operasyonlar düzenliyor

Esad rejimine destek veren Rusya ise bugün Suriye topraklarındaki "IŞİD hedefleri"ne hava  saldırıları baÅŸlattığını duyurmuÅŸ ancak Suriyeli muhalifler saldırılarda kendi kontrollerinde bulunan bölgelerin hedef alındığını açıklamıştı. 

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) BaÅŸkanı Halid Hoca da Rus savaÅŸ uçaklarının Humus kentine düzenlediÄŸi saldırıda 36 sivilin hayatını kaybettiÄŸini belirtmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.