Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır'da teröristler ilkokula bomba koydu

Diyarbakır’da teröristlerce bir okulun penceresine bomba yerleştirildi. Bomba, polisin dikkati sayesinde son anda fark edildi.



Diyarbakır'ın merkez YeniÅŸehir Ä°lçesi Åžehitlik Semti'nde yaklaşık 1500 öÄŸrencisi bulunan 100'üncü Yıl Ä°lkokulu kütüphanesi penceresine iç tarafından bırakıldığı görülen ÅŸüpheli bir paketi farkeden öÄŸretmenler, durumu okul idaresine bildirdi.

OKULDA EL YAPIMI PATLAYICI BULUNDU

Okul idaresinin de haber verdiÄŸi polisler, kısa süre içerisinde okul bahçesine geldi. Okuldaki öÄŸrenci ve öÄŸretmenleri tahliye eden polisin yaptığı kısa incelemeden sonra ÅŸüpheli paketin, el yapımı patlayıcı olduÄŸu tespit edildi.

VELÄ°LER OKULA KOÅžTU

Okula bomba konulduÄŸunu öÄŸrenen veliler panik içinde okula koÅŸup, çocuklarını elıp götürdü. Okul yönetimi bugün okulda eÄŸitim ve öÄŸretime ara verirken, tüm öÄŸrenciler evlerine gönderildi. Polis, okul çevresinde geniÅŸ güvenlik önlemleri aldı.

BARDAÄžIN Ä°ÇÄ°NE YERLEÅžTÄ°RDÄ°LER

Bardak içine yerleÅŸtirilen ve çiviler ile metal parçalarıyla destekelen el yapımı patlayıcı, bomba imha uzmanı ekipler tarafından kontrollü bir ÅŸekilde, fünye ile imha edildi. Bombanın imha edilmesinin ardından, güvenlik güçleri bölgedeki MOBESE ve güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Bomba koyan PKK'lıların yakalanması için geniÅŸ çaplı çalışma baÅŸlatıldı.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.