Sosyal Medya

Güncel

Rus savaş uçakları Humus'u bombaladı

Rusya'nın bugün Humus'ta haba saldırısı düzenlediği ve saldırıdan önce ABD'ye bilgi verdiği belirtiliyor...



Rusya'nın Suriye'de ilk kez hava saldırısı gerçekleÅŸtirdiÄŸi iddia edildi.

CNN'e konuÅŸan üst düzey bir ABD'li yetkili, Humus kenti yakınlarında gerçekleÅŸtirilen saldırı öncesi ABD'ye bilgi verildiÄŸini ifade etti.

Rusya'nın ABD'ye Suriye'de savaÅŸ uçağı uçurmamaları gerektiÄŸini söylediÄŸi ifade edilirken, bombardımanın gerçekleÅŸeceÄŸi yerin coÄŸrafi bilgilerini vermediÄŸi belirtildi.

Muhalifler, bugün Rusya uçaklarının Hama ve Humus'ta saldırı düzenlediÄŸini açıklamış ve çok sayıda can kaybı olduÄŸunu ifade etmiÅŸti. Rusya'nın bombaladığı bölgede IŞİD varlığının olmadığı açıklandı.

Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, Åžam yönetiminden gelen talep doÄŸrultusunda Suriye'ye terörle mücadele kapsamında asker gönderilmesi için Federasyon Konseyi'nden onay istemiÅŸti. Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi, Suriye'ye asker gönderilmesini oybirliÄŸi ile onaylamıştı.

NUSRA'DA VURULACAK

Suriye'nin Moskova Büyükelçisi Riyad Haddad, Rusya'nın hava operasyonlarında yalnızca IŞİD'i deÄŸil, tüm terörist grupları hedef almasını umduklarını söyledi. Sputnik'e konuÅŸan Haddad, ''Rusya Hava Kuvvetleri Suriye'deki tüm terörist gruplara saldıracak. Bunlara IŞİD ve El Nusra Cephesi de dahil'' ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.