Sosyal Medya

EÄŸitim

Emine ÅženlikoÄŸlu beraat etti

Emine Şenlikoğlu, Adnan Oktar'a "hakaret" ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti



Yazar Emine Şenlikoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımlarla Adnan Oktar'a "hakaret" ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Anadolu 56. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruÅŸmada, tarafları avukatları temsil etti. ÅženlikoÄŸlu'nun avukatı Hamit Eracun, Adnan Oktar'ın internetteki yayınlarında Ä°slam'ı anlattığı iddiasında bulunduÄŸunu, müvekkilinin de Ä°slamiyet'le baÄŸdaÅŸmadığını düÅŸündüÄŸü bu yazılara karşı çıktığını ifade ederek, "Müvekkilimin suç iÅŸleme kastı yoktur. Hakaret maksadıyla bu sözleri söylememiÅŸtir" dedi.

Oktar'ın avukatı Pınar Işılar ise müvekkiline açıkça ve alenen hakaret edildiÄŸini savunarak, "Ä°nternet ortamında herkesin görebileceÄŸi ÅŸekilde hakaret içeren ifadeler kullanmıştır. Sanığın suçu sabittir. Cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuÅŸtu.

Hakim Servet SaÄŸlam, ÅženlikoÄŸlu'nun, atılı suçu iÅŸlediÄŸine ve mahkumiyetine dair müÅŸtekinin soyut iddiasından baÅŸka yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, yazar Emine Şenlikoğlu'nun, Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımlarla Adnan Oktar'a "hakaret" ettiği iddiasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.