Sosyal Medya

Güncel

ABD uçakları Diyarbakır'da

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı Philip Breedlove, ABD hava kuvvetlerinin son dönemde Diyarbakır'daki hava üssüne uçak ve personel konuşlandırmaya başladığını söyledi.



NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı Philip Breedlove, IŞİD'e karşı oluÅŸturulan koalisyonun Ä°ncirlik üssündeki faaliyetlerini gelecek aylarda artırmayı planladığını, ABD Hava Kuvvetleri'nin de son dönemde Diyarbakır'daki hava üssüne uçak ve personel konuÅŸlandırmaya baÅŸladığını söyledi.

"Koalisyon, IŞİD'e karşı yürütülen mücadelenin dozunu yükseltmek için gelecek aylarda Ä°ncirlik'teki operasyonel kapsama alanını artırma niyetinde. Son dönemde ABD Hava Kuvvetleri, Diyarbakır'daki hava üssüne uçak ve personel konuÅŸlandırmaya baÅŸladı. (Bu güçler) Türk hükümetinin misafirleri olarak, koalisyon ortaklarımız Suriye veya Irak'ta yardıma ihtiyaç duydukları takdirde, onlara daha iyi biçimde destek sunmamızı saÄŸlayacaklar. Bu geliÅŸme, DAEÅž'e karşı mücadelede koalisyon içerisindeki bir diÄŸer baÅŸarılı iÅŸbirliÄŸini oluÅŸturuyor."

Breedlove, Amerikan-Türk Konseyi'nin 34.Yıllık Konferansı'nda konuÅŸtu.

Türkiye'nin Irak ve Suriye'den kaynaklı geniÅŸ çaplı istikrarsızlıklarla yüz yüze kaldığını ifade eden Breedlove, "Türkiye'nin bir tarafta Suriye'de Esed rejimi tarafından alevlendirilen bir savaÅŸ ve bir devletin parçalanmasıyla baÅŸ etmek zorunda kaldığını, diÄŸer tarafta da hükümeti DAEÅž tarafından tehdit edilen Irak'taki derin istikrarsızlıkla uÄŸraÅŸtığını" kaydetti.

"PKK ile mücadelede Türkiye'nin yanındayız"

Türkiye'nin ayrıca, sınırlarını sadece dışarıdan deÄŸil PKK gibi içeriden de tehdit eden terör örgütleriyle mücadele ettiÄŸini belirten Breedlove, PKK'nin ülke içerisinde istikrarı tehdit ettiÄŸine deÄŸinerek, "Türklerin yanındayız ve her ülkenin terörizme karşı kendisini savunma hakkı vardır" dedi.

Türk-Amerikan iliÅŸkilerine deÄŸinen Breedlove, "Birbirimizi anlamamız, karşılıklı güven ve saygıyı geliÅŸtirmemiz hiç bu kadar kritik önemde olmamıştı" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.