Sosyal Medya

Coğrafyamız

Özbekistan'da ABD Büyükelçiliği'ne saldırı

Özbekistan'da ABD Büyükelçiliği'nin bahçesine atılan iki molotof kokteylinden biri patladı



Özbekistan’ın baÅŸkenti TaÅŸkent’te ABD BüyükelçiliÄŸi’nin bahçesine iki molotof kokteyli atıldı, atılan bombalardan biri patladı.

“Ozodlik” radyosunun haberine göre, ABD BüyükelçiliÄŸi sözcüsü Natella Svistunova bombaların mesai saati baÅŸlamadan atıldığını, patlama sırasında BüyükelçiliÄŸin birçok çalışanın binada olmadığını söyledi.

Natella Svistunova açıklamasında “Ben ÅŸahsen bir patlama duymadım. Olay 7.30’da gerçekleÅŸmiÅŸ. Büyükelçilik hemen kapatıldı ve sonra 8.30 saat yeniden açıldı. Ä°ÅŸ saati 09.00’da baÅŸlıyor. Patlamada kimse yaralanmadı. BüyükelçiliÄŸimiz yeniden açıldı ve günlük faaliyetlerine devam ediyor. Bizde Özbekistan’da Amerikalılara ya da Amerikan çıkarlarına karşı tehdit ile ilgili net bir bilgi yok. ABD BüyükelçiliÄŸine gelenler olaydan sonra sıkı güvenlik önlemlerinden geçiriliyor. Özbek yetkililer olayı araÅŸtırıyor ve biz de bu konuda onlarla iÅŸbirliÄŸi yapıyoruz” dedi.

Olayın sorumluluÄŸunu üstlenen olmadı. 2004 yılında da Özbekistan’daki ABD BüyükelçiliÄŸi saldırıya uÄŸramış ve saldırıda iki kiÅŸi ölmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.