Sosyal Medya

Güncel

Putin'den Ortadoğu için dengeleri değiştirecek hamle

Vladimir Putin'in ABD ziyareti sonrasında Suriye'ye asker göndermek için meclise gönderdiği talep onaylandı. Rusya Genelkurmay Başkanı Ivanov ise Esad'ın Putin'i arayarak asker yardımı istediğini açıkladı.



Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, yurtdışına asker göndermek için meclisin üst kanadından istediÄŸi onaya meclisten olumlu cevap geldi. Böylelikle Putin’in Suriye’ye asker göndermenin yolu açılmış oldu.

RT'nin haberine göre Putin, New York’ta BM Genel Kurul toplantıları ve ABD BaÅŸkanı Barack Obama ile yaptığı zirve sonrası döndüÄŸü Moskova’da Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırdı.

Putin’in ABD’de yaptığı açıklamalarda Suriye’de terörle mücadele çerçevesinde hava operasyonlarına katılabileceÄŸini açıklamıştı.

Rusya anayasasına göre askerlerin baÅŸka ülkelerde savaÅŸabilmeleri için meclis izni gerekiyor.

ESAD RUSYA'DAN ASKER Ä°STEDÄ°

Bu arada, Rusya Genelkurmay BaÅŸkanı Ivanov, Esad'ın Rus lider Putin'i arayarak asker yardımı istediÄŸini açıkladı. Kremlin'den Genelkurmay BaÅŸkanı Sergei Ivanov bugün yaptığı açıklamada "Esad, askeri yardım için ülkemizin liderliÄŸine baÅŸvurdu. Bugün Rus senatörler oybirliÄŸiyle Silahlı Kuvvetlerin, Suriye'de hava saldırısı yapılması için izin verdi " dedi.

İvanov, kararın sadece hava operasyonlarını kapsadığını vurgulayarak, Rus askerlerinin karada kullanılmayacağını ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.