Sosyal Medya

Güncel

DavutoÄŸlu: PYD, Esad ve PKK ile iliÅŸkilerini kesmeli

Başbakan Davutoğlu, Suriye'de bir Kürt bölgesine, "PYD'nin Esad ve PKK ile ilişkilerini kesmesi, muhaliflerle birlik olması" şartıyla destek verebilecekleri mesajını verdi



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun, Rojava’da bir Kürt bölgesinin oluÅŸturulması hakkında, “EÄŸer Suriye muhalefetiyle anlaşırlarsa destekleriz” dediÄŸi bildirildi. Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne yakın Rûdaw sitesine açıklamalar yaptığı belirtilen DavutoÄŸlu, PYD için de, "PYD, Esed ve PKK ’yla olan iliÅŸkileri hakkında açık bir tutum sergilemelidir" dedi.

Rudaw'a konuÅŸan BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, Suriye'de bir Kürt bölgesinin oluÅŸturulmasına ‘ılımlı muhalefetle birliktelik’ durumunda destek vereceklerini belirterek ÅŸunları söyledi: Suriye Kürtleri, Türkmenlerle Araplar gibi akrabamızdır. Ilımlı muhalefetle birlikte oldukları sürece her türlü kazanımlarını destekleriz. Kürt, Arap, Türkmen, Sünni, Alevi, Nusayri, Hıristiyan ya da Müslüman. Bütün Suriyeliler kardeÅŸimizdir. Biz hiçbirine karşı deÄŸiliz.

PYD’ye iliÅŸkin ise DavutoÄŸlu, "Ancak aynı zamanda Esed’le ittifak halinde olup ondan destek alan ve Türkiye ’ye saldıran PKK’yla iliÅŸkisi bulunan PYD’nin Esed rejimi ve PKK’yla iliÅŸkilerini kesmesi konusunda açık tutum sergilemesi gerekiyor" dedi. 

PKK’yla iliÅŸkisi bulunan her tarafın Türkiye’ye karşı olduÄŸunu söyleyen DavutoÄŸlu, "DEAÅž ve PKK’yla iliÅŸkili herhangi bir grubun saldırısı olursa, Türkiye’nin kendini savunma hakkı vardır. Ancak Suriye’de yaÅŸayan bir grup olarak Kürtlere de Arap ve Türkmenlere olduÄŸu gibi destek veririz" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.