Sosyal Medya

Coğrafyamız

Putin'e Suriye'de askeri operasyon izni

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi, devlet başkanı Vladimir Putin’in yurt dışında askeri operasyon düzenleme yetkisi talebini oy birliğiyle kabul etti. Karar, Esed'in Putin'den 'askeri yardım' isteğinin ardından alındı.



Kremlin Ä°dari BaÅŸkanı Sergey Ä°vanov, Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸar Esed’in Rusya lideri Putin’den acil askeri yardım istediÄŸini söyledi. Verilen iznin “yalnızca hava operasyonları için” kullanılacağını belirten Ä°vanov, Rus askerlerinin Suriye topraklarında savaÅŸmayacağını vurguladı.

Batılı ülkelerin aksine Suriye rejiminin çaÄŸrısıyla ülkeye gideceklerini söyleyen Ä°vanov, operasyonların açıkça belirli bir zaman çerçevesinde yürütüleceÄŸini ifade etti. Ä°vanov, askeri ve teknik detayların daha sonra ordu yetkilileri tarafından paylaşılacağını açıkladı.

Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı, yürütülecek Orta DoÄŸu operasyonları hakkında her ÇarÅŸamba günü müttefiklere bilgi verileceÄŸini söyledi.

Reuters ajansı, yerel medyaya dayandırdığı ilk haberinde kara birliklerinin Suriye’ye gireceÄŸini yazdı.

Putin: Sahada yokuz

Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, kara operasyonuna katılmayacaklarını geçtiÄŸimiz günlerde bir televizyon röportajında belirtmiÅŸti. Putin, Rusya'dan Suriye'ye savaÅŸmaya gidenlerin geri dönmemesi için Esed rejimini desteklediklerini ifade etmiÅŸti.

Rusya’nın bir süredir Suriye’de Lazkiye yakınlarında askeri üs kurması ve ağır silahlar ile savaÅŸ uçaklarını bölgeye göndermesi ABD’nin tepkisini çekmiÅŸti. Ülkedeki izleme örgütleri tarafından Rus savaÅŸ uçaklarının IŞİD'e ait bazı hedefleri vurduÄŸu iddia edilmiÅŸ, Kremlin bu iddiaları reddetmiÅŸti.

Rusya, ABD öncülüÄŸündeki IŞİD karşıtı koalisyona Esed güçlerinin de dahil olmasını savunmuÅŸ, kendilerinin de koalisyona girmesinin belirli ÅŸartlar saÄŸlanırsa mümkün olabileceÄŸini söylemiÅŸti.

Rusya’nın halihazırda Suriye’de savaÅŸ uçakları ve çeÅŸitli ağır silahları bulunuyor.

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.