Sosyal Medya

Dünya

Ağır silahlar cepheden geri çekiliyor

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Ukrayna'nın doğusundaki ağır silahların cephe hattından geri çekilmesi kararı alındığını duyurdu.



AGÄ°T'ten yapılan açıklamada, Üçlü Temas Grubu Güvenlik Çalışma Grubu'nun Beyaz Rusya'nın baÅŸkenti Minsk'te bir araya geldiÄŸi ve tarafların Ukrayna'nın doÄŸusunda tanklar, 100 milimetreden küçük kalibreli toplar ile 120 milimetre kalibreye kadar havan toplarının cephe hattından geri çekilmesi konusunda anlaÅŸtığı bildirildi.

AGÄ°T Dönem BaÅŸkanı ve Sırbistan DışiÅŸleri Bakanı Ivica Daciç, anlaÅŸmanın barış sürecinin devam etmesine yönelik iyi bir sinyal olduÄŸunu kaydetti. AnlaÅŸmanın, ateÅŸkesin geniÅŸletilmesine katkı saÄŸlayacağını belirten Daciç, "Åžimdi, bütün taraflar arasında güven seviyesini yükseltme ve siyasi, insani ve ekonomik alanlarda önlemlerin uygulanmasını daha fazla artırma zamanıdır" ifadelerini kullandı.

Minsk anlaÅŸmasının uygulanmasına giden adımların hayata geçirilmesini isteyen Daciç, katkı saÄŸlayan herkese teÅŸekkür etti.

Ukrayna, Rusya ve AGÄ°T temsilcilerinden oluÅŸan Üçlü Temas Grubu, Mayıs 2014'te Ukrayna'nın doÄŸusundaki krizle ilgili diplomatik çözümün kolaylaÅŸtırılması amacıyla kurulmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.