Sosyal Medya

Dünya

Tunus Mısırlı balıçıları gözaltına aldı

Tunus sahil güvenliği, karasularını ihlal ettiği gerekçesiyle Mısırlı balıkçıları gözaltına aldı.



Mısır DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır'ın Cerba KonsolosluÄŸu'ndaki görevlilerin, DışiÅŸleri Bakanlığı'na, Tunus'un güneydoÄŸusunda bulunan Cercis kenti yetkililerinin Mısırlı balıkçılara ait "Er-Razik Hayy" isimli tekneyi alıkoyduÄŸunu ve 11 balıkçıyı gözaltına aldıklarını bildirdiÄŸini kaydetti.

Mısır'ın Tunus BüyükelçiliÄŸi ile Cerba KonsolosluÄŸu'nun olayı yakından takip ettiklerini ve balıkçılara gerekli yardımın yapılmasının kolaylaÅŸtırılması için çalıştıklarını ifade eden Zeyd, Tunuslu yetkililerin geçmiÅŸte defalarca Mısırlı balıkçıların karasularını ihlal ettikleri yönünde ÅŸikayetlerde bulundukları aktarıldı.

Tunus Gümrük MüdürlüÄŸü'nden dün yapılan basın açıklamasında, sahil güvenlik güçlerinin Cercis sahilinde Mısırlı balıkçılara ait bir tekneyi alıkoydukları ve 11 balıkçıyı gözaltına aldıkları bildirilmiÅŸti.

Açıklamada, yasalara aykırı bir ÅŸekilde avlanan balıkçıların, sahil güvenlik güçlerinin dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı sırada havaya ateÅŸ açılarak durdurulduÄŸu ve alıkonulduÄŸu belirtilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.