Sosyal Medya

Güncel

PKK saldırıları: 3 şehit

PKK Hakkâri ve Batman'da yola döşediği patlayıcılarla saldırdı, 2 asker ve bir polis şehit oldu, 1 vatandaş hayatını kaybetti. 3 asker, 3 polis ve 4 vatandaş yaralandı.



PKK'nın Hakkâri'nin Åžemdinli ilçesinde ve Batman- Kozluk yolunda yola döÅŸediÄŸi patlayıcılar sebebiyle 2 asker ve 1 polis ÅŸehit oldu, 1 vatandaÅŸ hayatını kaybetti. 3 asker, 3 polis ve 4 vatandaÅŸ yaralandı.

Hakkâri'de saldırı: 2 ÅŸehit, 3 yaralı

Hakkâri'de Åžemdinli-Yüksekova karayolunu 20'nci kilometrede saat 16:45'te kesen kalabalık PKK'lı grubu, araçları durdurup yol kontrolü yapmaya baÅŸladı. Olay üzerine bölgeye güvenlik güçleri sevk edilirken, PKK'lıların önceden karayoluna döÅŸedikleri patlayıcıyı askeri aracın geçiÅŸi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Patlamada araçta bulunan 2 asker ÅŸehit oldu.

Genelkurmay BaÅŸkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, bugün saat 16.45'te Yüksekova-Åžemdinli yolu üzerinde bulunan Tuhi Köprüsüne yerleÅŸtirilen el yapımı patlayıcının imhası için görevlendirilen birliklerin, emniyetini almak maksadıyla bölgeye intikal eden zırhlı aracın geçiÅŸi esnasında bölücü PKK mensupları tarafından, daha önceden yol kenarına yerleÅŸtirilen baÅŸka bir el yapımı patlayıcının patlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Patlama sonucunda kahraman iki silah arkadaşımız ÅŸehit olmuÅŸ ve kahraman üç silah arkadaşımız hayati tehlikeleri olmayacak ÅŸekilde yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaÅŸlarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine baÅŸlanmıştır" ifadesi kullanıldı.

Batman'da saldırı 1 polis şehit oldu, 1 sivil hayatını kaybetti

Batman'da PKK'lılarca yola döÅŸenen patlayıcının zırhlı polis aracının geçiÅŸi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 1 polis ÅŸehit oldu, 1 vatandaÅŸ hayatını kaybetti. 3 polis ile patlama sırasında yoldan geçen iki araçta bulunan 4 vatandaÅŸ yaralandı

Batman-Kozluk karayolunun Samanyolu köyü mevkisinde  PKK mensuplarınca yola yerleÅŸtirilen patlayıcı, zırhlı polis aracının geçiÅŸi sırasında infilak ettirildi. Patlamada 1 polis ÅŸehit oldu, 3 polis ile patlama sırasında yoldan geçen kamyonet ve minibüste bulunan 5 vatandaÅŸ yaralandı. Yaralı vatandaÅŸlardan kamyonet sürücüsü Hamdullah Aydın (55), tedavi gördüÄŸü özel hastanede müdahaleye raÄŸmen kurtarılamadı.

Kaynak: AA, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.