Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mescid-i Aksa İçin Birleşme Çağrısı

Gazze Şeridi'nde Mescid-i Aksa için Filistinli direniş örgütlerine 'ortak operasyon birimi' kurulması çağrısı yapıldı.



Halk DireniÅŸi Komiteleri'nin silahlı kanadı Nasır Salahaddin Tugayları Sözcüsü Ebu Yusuf, Gazze'de düzenlediÄŸi basın toplantısında, "Ä°srail'i Mescid-i Aksa'yı kapatmasının yankıları konusunda uyarıyoruz. Uluslararası toplumdan Ä°srail'in tacizlerine karşı Müslümanların kutsallarını, özellikle de Mescid-i Aksa'yı koruma konusundaki sorumluluÄŸunu üstlenmesini istiyoruz" dedi.

Ebu Yusuf, "Nasır Tugayları elleri baÄŸlı ÅŸekilde durmayacak. Filistin direniÅŸ örgütlerinin sabitlerin, ulusal hakların ve her ÅŸekliyle direniÅŸin muhafaza edilmesi temelinde ülkenin çıkarları için birleÅŸmesi gerekir" diye konuÅŸtu.

Siyonist Ä°srail'in Yahudilerin dini günleri nedeniyle Mescid-i Aksa'ya Filistinlilerin girmesini bazen tamamen bazen de kısmi olarak engellemesi nedeniyle 13 Eylül'den beri Kudüs baÅŸta olmak üzere Filistin'in farklı kentlerinde gerilim yaÅŸanıyor. Ä°srail polisi ve askerleri bu süreçte Filistinlileri yakalama bahanesiyle Mescid-i Aksa'nın avlusuna girmiÅŸti. Hatta Ä°srail askerleri postallarıyla kutsal mescidin içine girmiÅŸ, pencerelerinden içeriye gaz bombası atmıştı.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.