Sosyal Medya

Güncel

Reuters: PKK'nın YDG-H ile ilişkileri belirsiz

Murat Karayılan'ın PKK ile YDG-H'nin bağlantılı olmadığını belirten sözleri üzerine Reuters'da bir YDG-H dosyası hazırladı.



Uluslararası haber ajansı Reuters, PKK'nın gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'yle (YDG-H) ilgili hazırladığı dosyada PKK ile YDG-H'nin iliÅŸkisinin belirsiz olduÄŸunu, ancak YDG-H'lilerin PKK'nın yanında devletle savaÅŸmak için kararlı olduÄŸunu yazdı.

Haberde YDG-H üyelerinin 'ayrılıkçı' olduÄŸu güzellemesi yapılırken, bir militanın “polis ve asker tutuklamak için mahallemize geliyor, biz de hendek kazıp barikatlar kuruyoruz" sözlerine yer verildi.

Mesajları televizyondan alıyorlar

Mesajları televizyondan alıyorlar Pamuk'un haberine YDG-H'nin PKK ile iliÅŸkisinin belirsiz olduÄŸuna dair bir giriÅŸ yapsa da aynı haberde Kani Kobani adlı PKK'lının Kerkük'te Reuters'a konuÅŸarak YDG-H hakkında, “YDG-H'nin PKK'yla doÄŸrudan bir iliÅŸkisi yok, çünkü çok kolay deÅŸifre olabilirler. Onlar genel emirleri televizyon aracılığıyla alıyorlar. Tüm yoldaÅŸlar televizyon izliyor ve hepimiz mesajları yorumlamayı biliyoruz" dediÄŸi ifade ediliyor.

PKK onların baÅŸarısızlığını üstlenemez

Bir çok YDG-H'linin görüÅŸüne yer verilen haberde, örgütün emri PKK'dan almadığı, ancak yarı bağımsız olarak aynı çizgide hareket ettikleri iddia edildi. GeçtiÄŸimiz günlerde Karayılan'ın “YDG-H hezimete uÄŸramıştır. Bunun hesabını kendileri verecektir. PKK onların baÅŸarısızlığını üstlenemez. YDG-H'nin HPG baÄŸlantısını halkımıza unutturmalıyız." sözleri ortaya çıkmıştı.

Karayılan daha önceki baÅŸka bir açıklamasında YDG-H ile baÄŸlantılarını kabul ederek "Gençlik yeni bir yapılanmaya gitti, YDG-H illegal biçimde mücadele ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.